На Донеччині пройшов тренінг з питань мінної небезпеки

На Донеччині пройшов тренінг з питань мінної небезпеки

Червоний Хрест України вже кілька років проводить освітню діяльність з питань мінної небезпеки серед населення, яке проживає на сході країни. Треновані інструктори регулярно навчають мешканців безпечної поведінки на територіях, де знаходяться вибухонебезпечні залишки війни.

Так, нещодавно, на навчальному майданчику Донецького обласного управління ДСНС у Маріуполі для 53 співробітників і волонтерів Мар’їнської, Волноваської та Маріупольської організацій Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) були проведені перші польові навчання щодо більш безпечної поведінки під час польових подорожей. Навчання проводили фахівці відділу з питань збройної небезпеки Маріупольскої суб-делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ), регіональний координатор з першої допомоги та фахівці відділу з питань мінної небезпеки ТЧХУ.

Під час занять учасники:

  • розробили алгоритм аналізу небезпечних територій та правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів,
  • обговорили послідовність дій у разі надзвичайних ситуацій,
  • колективно дискутували щодо правильного аналізу небезпечних ситуацій та етапів допомоги.

Завдяки цікавим історіям та наведеним фактам, які розповідали тренери, всі учасники змогли відчути реалістичність подій під час навчання. Також співробітники ДСНС провели цікаву лекцію в музеї вибухонебезпечних предметів, де учасники ознайомилися з різними видами мін, снарядів та інших боєприпасів.

Share this post