У серпні відбулася Регіональна Асамблея Центрального об’єднання Червоного Хреста України

У серпні відбулася Регіональна Асамблея Центрального об’єднання Червоного Хреста України

За сприянням Комісії з питань розвитку волонтерства та молодіжної політики Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) 22 та 23 серпня була організована та проведена Регіональна асамблея для волонтерів Центрального Об’єднання ТЧХУ. Участь в Асамблеї брали представники 4 обласних організацій ТЧХУ (Київської, Черкаської, Кіровоградської та Чернігівської) та Київської міської організацій Товариства Червоного Хреста України.

Протягом двох плідних днів волонтери:

  • обговорювали наявні актуальні проблеми в організаціях та шляхи їх вирішення;
  • відвідували інформаційні сесії, які сприяли особистому розвитку волонтерів;
  • відвідували тренінги з конфліктології, YABC (Молодь як агенти поведінкових змін) і Психосоціальної підтримки, які проводили сертифіковані тренери Товариства.

Радник Комісії з питань розвитку волонтерства та молодіжної політики ТЧХУ, член Молодіжної комісії Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Марина Кожедуб під час зустрічі зосереджувала увагу волонтерів на Міжнародному русі Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, його компонентах та напрямках діяльності. Інформаційну сесію про 7 Основоположних принципів Міжнародного руху провів Олексій Чередніченко, Голова сектору розвитку волонтерства та молоді Національного комітету ТЧХУ. Також представники Вікторія Фарафонова, голова Комісії з питань розвитку волонтерства та молодіжної політики ТЧХУ, та Олена Лук’янченко, лідер Центрального регіонального об’єднання ТЧХУ, звітували про діяльність чинної Комісії та майбутні плани.

Учасники Асамблеї вразили своєю відкритістю та ентузіазмом, охоче отримували знання, обмінювалися досвідом та надавали блискучі ідеї стосовно розвитку волонтерського руху в Товаристві Червоного Хреста України. У вільний час волонтери проводили спільні вечори, знайомлячись один з одним та обмінюючись цінним досвідом волонтерства в організації.

 

 

Share this post