Більше 15 років червонохрестовці підтримують літню жінку

Більше 15 років червонохрестовці підтримують літню жінку

Волонтери Червоного Хреста України піклуються про Віру Дмитрівну вже понад 15 років. 94-річна жінка давно вже проживає у місті сама. Ще юною донька Віри переїхала до Москви і з того часу рідко приїжджає додому. Тож більшу частину підтримки жінка отримує від соціального працівника та волонтерів місцевої організації Червоного Хреста України.

«Прізвище Валес для всіх знайоме у нашому місті, – розповідає Голова Бердянської міської організації Товариства Червоного Хреста України Тихомирова Інна Іванівна, – Віра Дмитрівна багато років працювала лікарем-терапевтом, допомагала людям. Інтелігентна, дуже вихована жінка, уважна і чуйна по натурі».

Віра любила читати і від цього зібрала вдома свою велику бібліотеку. Але останні декілька років здоров’я жінки дуже ослабло: стало важко ходити, читати і говорити.

«Допомагати ми їй почали ще з часів існування патронажної служби: продуктами, гігієнічними засобами, одягом, – продовжує розповідати Інна Іванівна. – Проводили догляд. Зараз, і особливо з початком пандемії COVID-19, ми продовжуємо підтримувати Віру Дмитрівну, передавати продукти першої необхідності та засоби догляду».

Червоний Хрест України завжди там, де цього найбільше потребую люди.

Ми – поруч.

Share this post