Тренінги з першої психологічної допомоги

Тренінги з першої психологічної допомоги

Щодня ми можемо зіткнутися з різними кризовими подіями – нещасні випадки, аварії, пожежі, збройні конфлікти, стихійні лиха, ДТП і т.д., які порушують звичний плин життя людей. Коли перед людиною виникає загроза, її природною реакцією на таку зміну є стрес. Але при тривалій дії негативного фактору, надмірній кризовій ситуації людина не завжди може самостійно впоратися зі стресом, що призводить до негативних наслідків для здоров’я.

Перша психологічна допомога – це набір навичок і підходів, які допомагають людям, що потрапили в біду й потребують підтримки, керувати своєю ситуацією та впоратися з проблемами. Створена на основі методології Всесвітньої організації охорони здоров’я, вона базується на трьох основних принципах: «Дивись. Слухай. Направляй». Принципи допомагають правильно оцінити кризову ситуацію та забезпечити безпеку на місці події, знайти підхід до постраждалих, зрозуміти, що їм необхідно та підтримати.

Товариство Червоного Хреста України регулярно здійснює підготовку волонтерів з першої психологічної допомоги. Адже досить часто саме червонохрестовці опиняються поруч з постраждалими після надзвичайної ситуації або на місці події, де одразу допомагають людям. Наразі кваліфіковані інструктори Товариства проводять такі види тренінгів з першої психологічної допомоги:
◦ базова перша психологічна допомога,
◦ перша психологічна допомога дітям.

Навчання проводиться в більшості випадків для волонтерів Червоного Хреста України, а також для мешканців населених пунктів, що розташовані на лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях (у рамках проєкту «Зниження ризиків від Надзвичайних ситуацій на Сході України»).
За потребою ми також проводимо навчання для людей з різних сфер діяльності.

Запит на проведення тренінгу можна залишити на електронній скриньці: pss@redcross.org.ua

Share this post