“Дякую за чуйність, доброзичливість і допомогу”

“Дякую за чуйність, доброзичливість і допомогу”

81-річну Валентину Андріївну волонтери Бахмутської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України підтримують вже декілька років. Спочатку це була допомога у пошуку її близьких родичів.

Минулого року жінка звернулася до Служби розшуку Червоного Хреста України, щоб відновити зв’язок з рідними, який перервався з початком збройного конфлікту.

«Дякую волонтерам за чуйність, доброзичливість і за допомогу, яку вони мені надали на моє прохання знайти родичів», – написала замітку у місцевій газеті Валентина.

На жаль, пошуки виявилися сумними – рідні жінки померли. Наразі вона залишилася на самоті.

З початком пандемії COVID-19 Валентина потрапила до категорії високого ризику ускладнень від ймовірного інфікування коронавірусом, тому весь час самоізоляції перебуває вдома. Здоров’я вже не таке міцне, як колись, але жінка не опускає руки і щодня доглядає за маленьким городом біля хатки. На допомогу волонтерів продуктовими та гігієнічними засобами жінка посміхається і щиро дякує. А також чекає на результати пошуку зв’язків з віддаленими родичами Службою розшуку.

Цього разу пані Валентина отримала набір із психосоціальної підтримки для літніх людей завдяки проекту Товариства із запобігання та реагування на спалах COVID-19 в Україні (HumFlex), що здійснюється у партнерстві з Данським Червоним Хрестом.

Share this post