«Тепер захворіла вся родина»: медсестру в ізоляції підтримує Червоний Хрест

«Тепер захворіла вся родина»: медсестру в ізоляції підтримує Червоний Хрест

«Важко зараз стало жити. Все життя ми з чоловіком ні в кого не просили допомоги, з радістю ділилися всім, що мали, з сусідами. А тепер багато знайомих нам людей відвернулися від нас, – розповідає з смутком у голосі Наталія, – навіть на вулиці почали перешіптувалися, тикати на сім’ю пальцями!»

44-річна Наталія Оголенко проживає у містечку Здолбунів Рівненської області разом з чоловіком та 5-ма діточками. У березні жінка почала працювати у міському пологовому будинку молодшою медичною сестрою: «Треба ж якось за щось жити, бо чоловіка відправили з роботи на час карантину за свій рахунок, а збережених коштів у нас не було ніколи». Три тижні тому Наталія відчула погіршення самопочуття: з’явилася температура і ознаки гострої респіраторної інфекції. Звернулася за медичною допомогою, де підтвердили інфікування на COVID-19. «Сталося, як сталося. Але чому ж люди почали так некрасиво поводитися з нами, відвертатися? – з нерозумінням промовляла Наталія. – Таке відношення завдало душевного болю мені. Я навіть думала звернутися за допомогою до психологів!»

У цій нелегкій ситуації допомагає і підтримує сім’ю Здолбунівська районна організація Червоного Хреста України. Спільно з районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді співробітники та волонтери Червоного Хреста організовують продуктові набори для багатодітної сім’ї. «Червоний Хрест давно знає нашу родину: коли одягом допоможе, коли гігієнічними засобами, а коли і продуктами. Та зараз особливу турботу приділяють. Телефонують щодня, цікавляться про стан, запитують про потреби і швидко намагаються надати допомогу!» Останнього разу червонохрестівці доставили 10 кг різних круп, 2 л олії, солодощі, зубну пасту, пачки мила та прального порошоку, шампунь, захисні маски. Наразі йде активна робота волонтерів в організації щоденного завезення сім’ї хлібу та молочних продуктів.

«Тепер захворіли ми всі у родині і чекати допомоги нам немає від кого. Ми безмежно вдячні волонтерам за їх турботу, підтримку не тільки продуктами, але і словом».

Share this post