Відновлення та підтримка родинних зв’язків для мігрантів під час пандемії

Відновлення та підтримка родинних зв’язків для мігрантів під час пандемії

Спалах пандемії COVID-19 призвів до «самоізоляції країн» у всьому світі: закриті державні кордони, обмежене пересування, режим карантину з метою обмеження поширення коронавірусу. В цей час як ніколи важливою складовою емоційної та психологічної сталості людей є підтримка зв’язку з рідними – це допомагає подолати страх та занепокоєння за життя та здоров’я рідних.

Звістка від близьких та рідних, можливість тримати зв’язок з ними – важливі речі для кожного з нас, але для людей без громадянства, які знаходяться у пунктах тимчасового перебування іноземців, телефонувати рідним і повідомляти про свій стан є життєво необхідною потребою, що допомагає їм триматись далеко від родин.

Товариство Червоного Хреста України вже понад 20 років за підтримки Міжнародного Комітету Червоного Хреста реалізує гуманітарну «Програму з відновлення родинних зв’язків і співпраці з консульськими установами для нерегулярних мігрантів, затриманих в Україні».

В умовах карантину координатори Служби розшуку Товариства у Волинській, Закарпатській та Чернігівській обласних організаціях передали у тимчасове користування Державній прикордонній службі Закарпатської області та Державній міграційній службі Волинської і Чернігівської областей мобільні телефони для зв’язку іноземців з їх сім’ями. Червоний Хрест регулярно підтримує мігрантів одягом, продуктами, гігієнічними засобами, але на теперішній момент найважливіша підтримка – дати можливість зв’язатися з рідними!

Через доступ до засобу зв’язку великої кількості людей та з метою зменшення ризиків поширення COVID-19 червонохрестівці передали також захисні маски, рукавички та дезінфікуючі розчини.

Share this post