Партнерство Служби розшуку в умовах карантину

Партнерство Служби розшуку в умовах карантину

Пандемія COVID-19 і її наслідки негативно впливають на підтримку родинних зв’язків, оскільки практично у всьому світі закриті державні кордони і введено в дію режими карантину та ізоляції задля обмеження поширення коронавірусу.

Забезпечення підтримки рідних залишається важливим для добробуту у всьому світі, а послуги з відновлення родинних зв’язків (ВРЗ) стають життєво необхідними практично для всіх людей, які можуть розлучитися зі своїми рідними, оскільки у світі зростає страх та занепокоєння через такі наслідки ймовірного захворювання як госпіталізація, самоізоляція або розміщення на обсервацію.

З огляду на вищесказане, Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) настійно рекомендує не припиняти, а зберігати і адаптувати відповідним чином послуги з ВРЗ для забезпечення скоординованої відповіді Руху та узгоджувати цю діяльність Червоного Хреста із заходами, прийнятими в міжнародному та національному масштабі.

Зважаючи на стурбованість Міжнародного Руху ситуацією з розповсюдження COVID-19 у світі, Центральним Агентством з розшуку МКЧХ (Женева) 23 квітня ц. р. було організовано першу спільну скайп-конференцію для керівників Служб розшуку національних товариств Італії, Франції, Німеччини, Австрії, Хорватії, Сербії, Грузії, Болгарії, України, Киргизстану та Білорусі з питань надання допомоги нашим бенефіціарам у відновленні та підтримці родинних зв’язків.

Метою он-лайн зустрічі було спільне обговорення з колегами Глобальної мережі з відновлення родинних зв’язків свого досвіду та дотримання керівних принципів роботи, які ґрунтуються на гуманітарному мандаті Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця у світі.

Основні питання, які були винесені МКЧХ для обговорення, були:

  • вплив COVID на родинні зв’язки;
  • поточна практика роботи Служб розшуку з точки зору реагування на потреби з відновлення родинних зв’язків: нові програми, обмін передовим досвідом;
  • взаємодія з владою або іншими відповідними зацікавленими сторонами;
  • управління даними, існуючі програми, можливі нові потреби та дискусія з питань: що працює / не працює.

“Під час глобальної пандемічної кризи нашим головним завданням на сьогодні є забезпечення безперервності надання послуг з відновлення родинних зв’язків. Тому Служба розшуку Червоного хреста України продовжує свою роботу та приймає запити від громадян через он-лайн канали та телефоном”, – зазначила під час конференції керівник Служби розшуку Ірина Царюк.

МКЧХ та Служби розшуку національних товариств європейського регіону і надалі готові обговорювати конкретні приклади своєї роботи для перегляду або розвитку цієї діяльності у майбутньому, враховуючи відповідні ролі та мандати Служб розшуку та МКЧХ з метою забезпечення узгодженого підходу, особливо з огляду на те, як сприймається ця діяльність владою, бенефіціарами та широкою громадськістю у цілому.

“Це був надзвичайно цікавий захід для нашої Служби розшуку, тому що ми постійно прагнемо вдосконалювати нашу роботу відповідно до викликів сучасного світу. Три години роботи були насичені надзвичайно корисною інформацією та плідними дискусіями, які сприятимуть спільному пошуку найбільш толерантних рішень за сьогоднішніх проблемних обставин”, – додала Ірина Царюк.

Share this post