У Чернівцях Червоний Хрест допоміг уникнути соціального конфлікту

У Чернівцях Червоний Хрест допоміг уникнути соціального конфлікту

Перший випадок захворювання на COVID-19 в Україні зафіксували 3 березня в Чернівцях. Поява носія коронавірусної інфекції стала причиною соціальної напруги серед містян – батьки учнів місцевої школи навіть вимагали не допускати до уроків вчительку, яка мешкає в одному під’їзді з чоловіком, який захворів.

«Через таку ситуацію вчителька прийняла рішення піти у відпустку за власний рахунок», – повідомив директор навчального закладу Олексій Килинич. Для уникнення конфлікту 4 березня він запросив до школи представників Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України, які на той момент вже проводили масштабну інформаційну кампанію з профілактики COVID-19.

«Ми розповіли батькам і вчителям про шляхи інфікування та способи захисту від коронавірусу. Вони зрозуміли, що вчителька не несе загрози, адже не контактувала з хворим, який після повернення з закордонної подорожі перебував на самоізоляції, – каже Юстина Стасюк, лідерка волонтерів обласної організації Червоного Хреста. – Приємно було бачити таку довіру до Червоного Хреста під час спілкування».

Завдяки своєчасному втручанню та авторитету Червоного Хреста, напружена ситуація була вирішена.

Внесок організації відзначив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук:

«Ми відчуваємо велику цінність у координації спільних зусиль не тільки з урядом, МОЗ і Чернівецькою облдержадміністрацією, а й з Червоним Хрестом України. Його представники мають високий ступінь довіри у наших громадян, тож дякуємо їм за роботу».

Зазначимо, що крім проведення інформаційних сесій, які зараз через карантин не можливі, волонтери та співробітники розповсюджували серед населення друковані матеріали з профілактики COVID-19. Інформаційна кампанія Чернівецької організації Червоного Хреста охопила всі райони області та триває досі.

Share this post