Червоний Хрест продовжує всеукраїнську інформаційну кампанію з профілактики COVID-19

Червоний Хрест продовжує всеукраїнську інформаційну кампанію з профілактики COVID-19

З перших днів введення в дію плану зі зменшення ризиків поширення коронавірусної інфекції Товариство Червоного Хреста України створило серію інформаційних матеріалів з профілактики захворювання COVID-19. Відеоролики, друковані плакати та кишенькові пам’ятки розроблені Червоним Хрестом України на основі рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я та схвалені Міністерством охорони здоров’я України.

«Ми не тільки створюємо макети інформаційних матеріалів для населення, а й друкуємо у великих кількостях матеріали по COVID-19, створені МОЗ та іншими центральними органами влади. Це величезна регулярна робота, яка забезпечується Червоним Хрестом. Ми виготовляємо та розповсюджуємо інформацію у всі куточки країни за допомогою волонтерів та співробітників Червоного Хреста України в областях», – каже Максим Доценко, заступник Генерального директора Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

Червоний Хрест виготовив 849 тис. примірників друкованої продукції та продовжує друк, коли виникають запити. Матеріали оперативно поширюються серед населення завдяки розгалуженій мережі місцевих організацій Червоного Хреста по всій країні (624 200 шт. друкованої продукції), через обласні державні адміністрації – на районному рівні, Державну прикордонну службу, заклади охорони здоров’я та освіти, Укрзалізницю (13 000 шт.), Пенітенціарну службу (12 000 шт.), Київпастранс (1100 шт.), Укрпошту (7500 шт.), Нову Пошту (6200 шт.) тощо. 24 500 інформаційних плакатів було передано до Збройних сил України.

COVID19_URCS_4

Оскільки літні люди – найуразливіша категорія населення під час пандемії коронавірусу, Червоний Хрест України запустив всеукраїнський флешмоб «Роздрукуй для батьків»! Кожен може роздрукувати макет на листі А4 з обох боків і безконтактно передати літнім родичам, сусідам або знайомим, яким потрібна допомога, разом із продуктами, ліками чи увагою. Роздруківка допоможе дізнатися більше про те, як захиститися від коронавірусу та почуватися спокійніше.

Три відео створені Червоним Хрестом України у співпраці з NEED / animation studio виконані методом скрайбінгу, простою мовою розповідають про коронавірус, методи профілактики та гігієнічні правила, використовуючи мальований відеоряд. Ще два відео, виготовлені спільно з Міністерством охорони здоров’я та каналом ПЛЮСПЛЮС, радять дітям, як уберегтися від захворювання та провести з користю карантин.

Відео транслюються на телебаченні та в соціальних мережах. Зокрема, лише в інтернеті відео-ролики вже переглянули більше 2,5 мільйона користувачів. Для забезпечення інформування населення відео були визнані соціальною рекламою та транслювалися на центральних та місцевих каналах.

 Червоний Хрест України наголошує що наразі найважливіший захист для людей – це знання та дотримання гігієнічної поведінки, зберігання соціальної дистанції та забезпечення дотримання карантинних заходів.  Саме такі прості речі рятують життя та допоможуть нам спільно перервати ланцюг розповсюдження захворювання. Бережіть себе та будьте здорові!

Усі матеріали у гарній якості викладені в відкритий доступ для друку або завантаження.

 

Share this post