Карантин: робота Червоного Хреста

Карантин: робота Червоного Хреста

До уваги волонтерів, співробітників і партнерів Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ).

З урахуванням динаміки розвитку подій, пов’язаних з коронавірусною інфекцією COVID-19, та превентивних заходів, до яких вдається Держава, і згідно розпорядження керівництва Національного комітету Товариства Червоного Хреста України, у період з 16 по 27 березня офіс Національного комітету переходить на комбінований дистанційний графік роботи (термін може продовжитися). Це превентивні заходи, які суттєво знизять ризики розповсюдження вірусного захворювання COVID-19 серед колективу.

Тільки співробітники, присутність яких є надзвичайно важливою задля виконання своїх функціональних обов’язків можуть, за умови забезпечення посилених регулярних заходів щодо дотримання особистої гігієни та, за можливості, уникнення користування громадським транспортом, відвідувати офіс. Усім іншим співробітникам наполегливо рекомендовано перейти на дистанційну форму роботи.

У 21 столітті можливість забезпечення діяльності дистанційно на певний період часу є цілком реальною при правильному підході та наполегливій роботі. Співробітники та волонтери, які мають операційну необхідність продовжувати здійснювати оперативну діяльність повинні пройти обов’язковий інструктаж та на постійній основі дотримуватися заходів, рекомендованих для зниження ризиків захворювання та розповсюдження інфекції.

Щодо призупинення певних активних видів діяльності Червоного Хреста згодом будуть надані окремі розпорядження та роз’яснення. Ми маємо забезпечити діяльність зі зниження ризиків розповсюдження захворювання, проте мінімально вплинути на результати роботи та заплановані види діяльності. Станом на 16 березня усі масові заходи (від 10 учасників) рекомендовано відтермінувати, а плановані відрядження чи зустрічі перенести. Будь ласка, слідкуйте за оновленою інформацією. Координуйте/узгоджуйте свої дії з керівниками та координаторами за напрямками. Будь-яка діяльність може здійснюватися тільки, якщо вона не суперечить попереджувальним заходам, запровадженим в області та в країні в цілому.

Червоний Хрест продовжує забезпечувати доступ до знань та виховання гігієнічної поведінки серед населення, співробітників та волонтерів, особливо при виконанні червонохрестної місії. Ми оперативно друкуємо та розповсюджуємо друковані інформаційні матеріали серед населення по всій країні для зниження ризиків захворювання, забезпечуючи максимальне покриття спільно з органами державної влади, партнерами в рамках спільної інформаційної кампанії, Міністерством охорони здоров’я України та у чіткій координації з Уповноваженим Президента України з питань волонтерської діяльності.

Нагадуємо, що з перших днів введення в дію плану зі зменшення ризиків поширення коронавірусної інфекції COVID-19 Червоним Хрестом України були створені інформаційні матеріали з профілактики: відео, друковані плакати та кишенькові пам’ятки: 3 відеоролики, 115 тис. плакатів, 137,5 тис. пам’яток. Матеріали створені на основі рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я та схвалені Міністерством охорони здоров’я України. Також були надруковані матеріали Міністерства охорони здоров’я – 150 тис. плакатів. Впродовж минулого тижня матеріали оперативно поширювалися серед населення онлайн, телебачення та через місцеві організації Червоного Хреста по всій країні, обласні державні адміністрації – на районному рівні, Державну прикордонну службу, заклади охорони здоров’я та освіти, Укрзалізницю, Збройні сили України, Київпастранс, Укрпошту, Нову Пошту тощо.

Пам’ятаймо про посилену особисту гігієну та чисті руки. Важливо розуміти, що прості речі рятують не тільки вас особисто від захворювання, але також і ваших близьких вдома, а колег на роботі. Саме виховання та правильна гігієнічна поведінка забезпечить зниження ризиків захворювання.

Будьте здорові!

З повагою,

Керівництво Національного комітету Товариства Червоного Хреста України

Одеса

Share this post