У Чернігові волонтери взяли участь у перепохованні полеглих у Другій світовій

У Чернігові волонтери взяли участь у перепохованні полеглих у Другій світовій

На Чернігівській землі у супроводі почесної варти волонтерів Червоного Хреста вшанували імена полеглих у Другій світовій війні.

Чорний смерч війни спопелив життя мільйонів людей. Продовжують кровоточити рани: у ветеранів, які втратили своїх друзів-однополчан, у рідних і близьких, душі яких постріляні похоронками, у рано посивілих дітей війни, які не побачили своїх батьків і пережили пекло окупації.

Минуло 79 років з початку радянсько-німецької війни, та пам’ять стукає у наші серця. Ми в неоплатному боргу перед тими, хто не дожив до переможного дня, чиї імена навічно викарбувані на пам’ятниках і обелісках, на братських могилах, та перед тими воїнами, імена яких лишаються невідомими. Пошук місць поховань та повернення імен загиблих з небуття – шляхетна місія пошуковців, яка не підвладна плину часу.

7 лютого у селі Деснянка на Чернігівщині відбувся мітинг-реквієм, під час якого вшанували імена зниклих безвісти в роки Другої світової війни військовослужбовців Робітничо-Селянської Червоної Армії (РСЧА) Червоненка Миколи Яковича (1913 р. н.) та в Бєсєдіна Петра Павловича. Воїни загинули у 1941-43 рр. Пошуковцям вдалося встановити імена загиблих, і тепер їх останки знайдуть спокій у рідній землі.

Волонтери Червоного Хреста України на Чернігівщині несли почесну варту під час заходу.
Вічна шана і пам’ять всім загиблим під час війн і збройних конфліктів!

Священна пам’ять в спадок нам дана,
Вона вогонь незгасний запалила
Там, де солдатська вирита могила,
Де громом прокотилася війна.

Share this post