Офіційний візит керівництва ТЧХУ та Німецького Червоного Хреста на Донеччину

Офіційний візит керівництва ТЧХУ та Німецького Червоного Хреста на Донеччину

9-10 жовтня Донецьку область з офіційним візитом відвідала делегація представників Червоного Хреста України та партнерських національних товариств у складі Генерального директора Національного комітету ТЧХУ Лілії Білоус, Генерального секретаря Німецького Червоного Хреста Крістіана Рейтера, Голови відділу співробітництва з країнами Європи, Латинської Америки та Центральної Азії Німецького Червоного Хреста Маріо Гейгера.

У перший день візиту делегація зустрілася з Головою Донецької обласної державної адміністрації Павлом Кириленком. Представники Червоного Хреста запевнили, що мають намір не лише продовжувати діючі гуманітарні програми, а й впроваджувати нові.

Зокрема, до кінця наступного року на Донеччині діятиме проект «Лінія життя: підтримка людей, постраждалих внаслідок конфлікту в Україні, шляхом надання багатоцільових ваучерів та покращення інфраструктури охорони здоров’я», що реалізуватиметься Червоним Хрестом України за підтримки Німецького Червоного Хреста у співпраці з Люксембурзьким Червоним Хрестом.

У рамках проекту планується реконструкція та капітальний ремонт фельдшерсько-акушерських пунктів у селах Клинове (Бахмутський р-н) і Красногорівка (Ясинуватський р-н), амбулаторій у Віролюбівці (Костянтинівський р-н) і Галицинівці (Мар’їнський р-н). Також для зазначених закладів, які обслуговують мешканців 24 сіл, буде придбане нове медичне обладнання.

lifeline

В рамках проекту буде надана багатоцільова грошова допомога, загалом 6 365 осіб із числа найбільш вразливих отримають підтримку. Організуються лекції для населення різного віку та тренінги для медичного персоналу. Загальна сума наданої в межах проекту допомоги складе 1,42 млн євро.

10 жовтня делегація відвідала села Клинове (Бахмутський р-н) і Красногорівка (Ясинуватський р-н).

Візит делегації Німецького ЧХ та Генерального директора ТЧХУ до Виконавчого комітету Донецької ОО ТЧХУ, Краматорськ

Share this post