14 нових інструкторів проводитимуть тренінги з першої психологічної допомоги на сході

14 нових інструкторів проводитимуть тренінги з першої психологічної допомоги на сході

Завершено 5-денний тренінг з підготовки інструкторів з надання першої психологічної допомоги та першої психологічної допомоги дітям.

Перша психологічна допомога – це метод підтримки людей, які опинилися у скрутній або кризовій ситуації, а також спосіб допомогти керувати ситуацією, що склалася, та приймати обґрунтовані рішення.

Метою тренінгу було підготувати інструкторів з першої психологічної допомоги, які згодом будуть навчати представників місцевих громад та жителів сіл і селищ, наближених до зони конфлікту в cхідній Україні, надавати першу психологічну допомогу дорослим та дітям.

«Кожен з учасників мав мотивацію до навчання та активно оволодівав методами проведення тренінгів для населення, а також розумів, наскільки є важливою підтримка людини в кризовій ситуації, а особливо, коли мова йде про дитину» – коментує Ольга Русакова, тренер з психосоціальної підтримки та представник Данського Червоного Хреста.

IMG_20190929_120548

14 нових інструкторів можуть проводити базові тренінги з надання першої психологічної допомоги дорослим та дітям.

Тренінг відбувся в рамках проекту “Зниження ризиків від надзвичайних ситуацій на сході України”, що фінансується Департаментoм з питань гуманітарної допомоги та захисту цивільного населення Європейського союзу (“DG ECHO”).

Share this post