Волонтери Донеччини опанували основи МГП

Волонтери Донеччини опанували основи МГП

9 липня у Волноваській районній організації Товариства Червоного Хреста України відбулася інформаційна сесія з міжнародного гуманітарного права (МГП). Волонтери та співробітники організації дізналися про структуру Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, поняття МГП і захист символіки Руху.

Провели заняття волонтери організації Надір Загдуд і Євгенія Ващенко. Вони пройшли навчання в рамках третього набору тренерів з МГП. Лекція стала заліковою для Надіра та Євгенії – за підсумками її проведення лектори отримали тренерські сертифікати, що дають їм право викладати основи міжнародного гуманітарного права для населення.

Наразі у Товаристві налічується 20 сертифікованих тренерів з МГП. Кожен з них не лише пройшов тривале навчання за підтримки Фінського Червоного Хреста та Міжнародного Комітету Червоного Хреста, а й продемонстрував здобуті знання та навички на практиці.

Міжнародне гуманітарне право захищає тих, хто не бере участі у військових діях, і обмежує засоби та методи ведення війни. Саме завдяки МГП представники Червоного Хреста мають можливість виконувати свою роботу з допомоги жертвам збройного конфлікту.

Інформаційна сесія з МГП, Волноваха (Донецька обл.)

Share this post