Харків – Есб’єрг: домовленості про співпрацю

Харків – Есб’єрг: домовленості про співпрацю

Приїхати до Харкова, зустрітися з представниками мерії, відвідати майданчик 7 Принципів Червоного Хреста в саду імені Т. Г. Шевченко, розповісти про свою діяльність районним головам червонохресних організацій міста і області, зустрітися з Молодіжною радою та відвідати Молодіжний центр Червоного Хреста, пограти з дітьми в туберкульозному санаторії, взяти участь в інформаційних сесіях із волонтерського менеджменту і комунікацій, послухати традиційні українські пісні від учасників Клубу довголіття в Індустріальній районній організації Червоного Хреста, прогулятися по Харкову з екскурсією та відвідати концерт у Філармонії, приготувати їжу та нагодувати людей без певного місця проживання, взяти участь в навчаннях Загону швидкого реагування спільно із ДСНСУ в Харківській області, спробувати традиційну українську кухню на пікніку і тричі (!) обговорити спільні проекти з співробітниками та волонтерами Червоного Хреста Харківської області… Як думаєте, чи можливо все це встигнути за 4,5 дня?..

Наші колеги із Червоного Хреста Есб’єрга (Данія) довели, що це можливо.

IMG_20190611_103730

Із 9 по 14 червня в рамках проекту співпраці між організаціями Червоного Хреста Харківської області та міста Есб’єрга (за підтримки Данського Червоного Хреста) відбувся візит наших датських колег до Харкова, який став природним продовженням візиту харківських червонохрестівців в Есб’єрг у травні 2019 року.

За результатами двох візитів сторони домовилися реалізувати в наступні два роки 4 невеликих проекти, які будуть спрямовані на:

  1. формування нових джерел фандрайзингу для надання допомоги нужденним,
  2. підвищення рівня готовності Загону швидкого реагування до надання допомоги в надзвичайних ситуаціях і на масових заходах,
  3. поліпшення внутрішніх і зовнішніх комунікацій в організаціях Червоного Хреста,
  4. розвиток волонтерського руху в Харківській області та Есб’єрзі.

IMG_20190612_160517

Безсумнівно, що співпраця між двома червонохресними організаціями буде дуже продуктивною, а реалізовані проекти допоможуть харківським співробітникам і волонтерам Червоного Хреста ще ефективніше надавати допомогу тим, хто її найбільше потребує.

Галина Саган, волонтер Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, кандидат соціологічних наук, член Національної спілки журналістів України

Share this post