У Білій Церкві підготували нових наставників програми «Молодь як агенти змін»

У Білій Церкві підготували нових наставників програми «Молодь як агенти змін»

З 21 по 26 травня у Білій Церкві відбувався тренінг для наставників за програмою YABC (Youth as Agent of Behavioral Change – Молодь як агенти поведінкових змін).

YABC – інструмент Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, що впроваджується в 140 країнах світу. В основі програми лежить некогнітивне навчання, тобто спочатку кожен відчуває та переживає якийсь досвід, і лише потім його осмислює та аналізує. Зокрема, під час навчання учасники відпрацьовують навички емпатії, активного слухання, критичного мислення, ненасильницького спілкування, переговорів, внутрішньої стійкості.

У результаті тренінгу наставниками програми стали 14 волонтерів Товариства Червоного Хреста України з 7 областей. Вони розповсюджуватимуть здобуті знання у своїх регіонах, проводячи короткі практичні заняття для однолітків.

Захід став початком тренерського шляху за програмою YABC для Катерини Остапенко та Юлії Олефіренко. Їх підтримувала команда досвідчених тренерів – Thameur Debouba з Французького Червоного Хреста і координаторка з розвитку волонтерства Марина Кожедуб.

Thameur Debouba, представник Французького Червоного Хреста, міжнародний експерт з культури ненасилля:

«Україна стала для мене цікавим досвідом. Я був безмежно щасливим чути, що у деяких учасників змінилося розуміння поняття «мир». На мою думку, такий досвід є вкрай важливим для країни, що перебуває у збройному конфлікті».

Зазначимо, що програма YABC в Україні реалізується з 2016 року за фінансової підтримки Червоного Хреста Данії.

Share this post