У Львові відсвяткували Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця

У Львові відсвяткували Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця

Напередодні Міжнародного Дня Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України провела святкові заходи і майстер-клас з першої допомоги в гіпермаркеті «Епіцентр».

Свято Червоного Хреста і Червоного Півмісяця розпочали Валентин Мойсеєнко, голова Львівської ОО ТЧХУ, та директор гіпермаркету «Епіцентр» Микола Куницький. Вони звернулися до присутніх з привітаннями і запросили на свято, і на концертну програму, яку підготував народний художній колектив України, театр пісні «Ка-Приз» (художній керівник – Людмила Тимчишин).

Учасники самодіяльності виконали танцювальні композиції «Черевички», «Наші мами», «Дощі у Львові», «Я – зернинка України».

Майстер-клас з першої допомоги провела інструктор Червоного Хреста, голова Шевченківської РО м. Львова ТЧХУ Наталія Семочко. Допомагали проводити майстер – клас інструктори з першої допомоги Червоного Хреста, медичні сестри ЛОО ТЧХУ.

Христинка, котра дуже ретельно пробувала з медичними сестрами різні види першої допомоги, ділячись враженнями, сказала:

«Ці знання, які я отримала тут – безцінні. Попереду пора канікул. І не знаєш, де тебе спіткає лихо: на річці, у лісі, чи на морі. Маючи навики з першої допомоги, безпечніше буду почувати себе сама, а також зможу надати першу допомогу друзям і родичам».

Спробував себе у ролі рятівника з першої допомоги юрист «Епіцентру» Тарас Козак, котрий опанував серцево-легеневу реанімацію на манекені та інші види порятунку.

Після концерту Червоний Хрест організував дітям солодощі і роздав кожному по два подарункові ваучери на загальну суму 200 грн. У свою чергу «Епіцентр» запросив дітей в ігровий лабіринт у відділенні товарів для школярів «Епік».

Свято удалось на славу. Всі розходились щасливими і збагаченими новими знаннями.

Ірина Апостолюк, голова Личаківської РО ТЧХУ м. Львова

Share this post