На Львівщині ТЧХУ та німецький «Фонд Мерклє» видали нужденним 10 тис. пасок

На Львівщині ТЧХУ та німецький «Фонд Мерклє» видали нужденним 10 тис. пасок

Майже 10 тисяч пасок у продуктових наборах до Великодня передав Благодійний Фонд Мерклє з Німеччини підопічним Червоного Хреста, що проживають у Червонограді, Соснівці, Гірнику за 15 років співпраці з Червоноградською міською організацією Товариства Червоного Хреста України.

Нинішнього року, як і в попередні, 600 осіб напередодні Великодніх свят отримали продуктові набори, в яких – паска, ковбаса, масло, сир… – усе те, що кладуть до святкового кошика. Не тільки після урочистості, але й впродовж наступних днів, щоби не збирати черг і не втомлювати людей, видавали Великодні набори потребуючим у Соснівці і в Червонограді.

У міській організації ТЧХУ м. Червонограда, – голова Товариства і водночас регіональний представник Фонду Мерклє п. Марія Горошко, каже: «Хто не дав ради прибути самостійно, вручали святкові набори на дому, і в цьому посприяли нам працівники Червоноградського територіального центру».

До речі, цього року вперше діти із малозабезпечених сімей Соснівки, котрі отримують від Фонду Мерклє спеціально випечений хліб, отримали ще і великодні паски. А це – 156 дітей.

Минулої п’ятниці голова Фонду Мерклє в Україні Галина Томків спеціально приїхала у Червоноград зі Львова, привітала з Великодніми святами підопічних Червоного Хреста, передала вітання від пані Мерклє та її родини з Німеччини. Пані Галина також повідомила, що пасками, які випекли пекарі з ПП “Козацький курінь”, благодійники цілком задоволені.

За матеріалами газети «Новини Прибужжя»
Джерело: Львівська ОО ТЧХУ

Share this post