У Будапешті підбили підсумки проекту «Охорона здоров’я та перша допомога на рівні громад»

У Будапешті підбили підсумки проекту «Охорона здоров’я та перша допомога на рівні громад»

24–25 квітня в Європейському офісі Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (Будапешт, Угорщина) відбулась фінальна зустріч по проекту CBHFA – Охорона здоров’я та перша допомога на рівні громад. Метою зустрічі було представлення результатів проекту, обмін досвідом та обговорення перспектив застосування інструментів проекту. У зустрічі взяли участь представники Міжнародної Федерації, національних товариств Швеції, України, Португалії, Македонії, Сербії, Хорватії та Білорусі.

В рамках проекту у період з грудня 2018 року по березень 2019 року національні товариства працювали з такими вразливими категоріями населення як мігранти та біженці, молодь, громадяни похилого віку та інші.

Товариство Червоного Хреста України, маючи великий досвід роботи з громадами, поставило собі на меті провести навчання волонтерів, які активно працюють з уразливими категоріями та надати їм додаткові знання та навички, що дозволять залучати громади до виявлення потреб у сфері громадського здоров’я та спільного вироблення шляхів їх подолання.

За час проекту 7 волонтерів стали тренерами CBHFA та провели навчання для більш ніж 30 волонтерів з базових інструментів для роботи з громадами. Загалом для волонтерів Донецької, Харківської та Запорізької областей було проведено 3 тренінги.

Одразу по закінченню проекту виникла нагальна необхідність по підготовці волонтерів у рамках боротьби зі спалахом кору в Україні, що здійснюється за підтримки Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Тренери та волонтери CBHFA поділилися з колегами знаннями з комунікації та мобілізації громад, відпрацьовували разом ситуаційні завдання з інформування населення щодо вакцинації проти кору. Співпраця з колегами з Департаменту надзвичайних ситуацій дала можливість випробувати набуті знання на практиці.

Share this post