ТЧХУ за підтримки Німецького Червоного Хреста допомагає стареньким на Львівщині

ТЧХУ за підтримки Німецького Червоного Хреста допомагає стареньким на Львівщині

Німецький Червоний Хрест з початку незалежності України допомагає підопічним Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. В перші роки співпраця була епізодичною. Та починаючи з 1996 р., Баденський Червоний Хрест (Німеччина) і ЛОО ТЧХУ підписали меморандум про співпрацю на постійній основі. Однією зі складових цієї співпраці є спільна програма “Медикаменти для хворих, самотніх підопічних Червоного Хреста”, за якою з Німеччини щомісячно одержують допомогу ліками та продуктами харчування потребуючі на суму близько 40 тис. грн.

lv-de-2

Коли МОЗ зняв з бюджетного фінансування патронажну службу ТЧХУ два роки тому, Баденський Червоний Хрест прийняв рішення фінансувати ставки для 5 медичних сестер у м. Львові. У цій благородній місії німецьким партнерам допомагає талановитий фотожурналіст Тілль Маєр, котрий двічі на рік буває у Львові і привозить для центральних ЗМІ репортажі про наше нелегке життя, особливо підопічних Червоного Хреста. Недавно він освоїв фах кінопродюсера і зняв документальний фільм «Зима у Львові», який восени минулого року був показаний у нашому місті у національній філармонії.

lv-de-3

Однією з героїнь фільму стала п. Софія Войцехівська, котра інакше не звертається до Тілля, як «мій синку». Обслуговує її медична сестра Розалія Герасимів, закріплена за Личаківською РО м. Львова ТЧХУ.

lv-de-4

Медична сестра Червоного Хреста Марія Вовчук обслуговує самотню хвору в літах Марію Коник, котрій уже 80 років. Вона на обслуговуванні в Червоному Хресті багато років. І тепер це є можливим, завдяки піклуванню німецьких партнерів з Баденського Червоного Хреста.

lv-de-5

Медична сестра ЛОО ТЧХУ Неля Леськів обслуговує шістьох самотніх хворих у літах підопічних Червоного Хреста. Ми побували тільки у двох з них. Решта побажали залишитися інкогніто.

lv-de-7

Іванна Барабаш, наприклад, не може пересуватися інакше, як на інвалідному візку. Вона з 1934 р. народження. Самотня. Малозабезпечена. Потребує ліків, ін’єкцій, медикаментів. Також давно під опікою Червоного Хреста.

Друга жінка, якою опікується Неля Леськів, це п. Марія Гангальська, 1934 р. н., самотня, малозабезпечена.

lv-de-8

Ще одна підопічна патронажної служби ЛОО ТЧХУ п. Ярослава Куць, пенсіонерка, котра має пенсію 1998 грн і доглядає сина-інваліда 1-ої групи, котрий потребує щоденної зміни підгузників, ціна яких 460 грн – 30 шт. Червоний Хрест давно допомагає цій жінці, надаючи щомісячно підгузники для сина з програми “Медикаменти для хворих, самотніх підопічних Червоного Хреста”.

lv-de-9

Старша медична сестра, тренер з першої допомоги Ірина Валько – куратор цієї програми.

lv-de-10

Львівська ОО ТЧХУ від імені своїх підопічних висловлює подяку Баденському Червоному Хресту і особисто Тіллю Майєру за вагому фінансову допомогу, яка щомісяця надходить з Німеччини!

Ніна Добренька, директор медико-соціального центру Львівської ОО ТЧХУ
Фото – Львівської ОО ТЧХУ

Share this post