У Полтаві відкрилась фотовиставка “Палітра почуттів”

У Полтаві відкрилась фотовиставка “Палітра почуттів”

26 жовтня року в Полтавському художньому музеї імені М. Ярошенка розпочала свою роботу фотовиставка «Палітра почуттів». Мета фотовиставки – донести до суспільства цінність справжніх щирих почуттів та взаємовідносин у цей складний для нашої країни час.

Виставка демонструє, як сім’ї, які постраждали від збройного конфлікту в Україні, змогли адаптуватись до нових умов та віднайти внутрішній ресурс для отримання насолоди від життя та створення щасливого середовища для своїх дітей та палітри почуттів, яку відчувають діти.

Діти – найвища цінність кожного суспільства, його майбутнє, його розквіт, і від того, які емоції вони відчувають зараз, залежить, які емоції вони будуть транслювати, коли виростуть. І тільки від дорослих залежить, чи будуть діти щасливими і яке суспільство вони створять у майбутньому.

Олена Соловцова, героїня виставки: «Ось мій син Єлисей. Ми з ним переїхали в Полтаву в 2014 році з Донецька. Тут синок мій у школу пішов, у перший клас. Нам багато допомагає Червоний Хрест. Таку шикарну фотосесію нам організували! Завдяки таким подіям духовно розвиваємося, отримуємо позитивні емоції – і жити хочеться: адже коли ми лише приїхали, було дуже важко, особливо в перший рік. А так вже ми адаптувалися, ми вже напівполтавчани. Дякую за позитивні емоції!».

Оксана Войтко, героїня виставки: «Ми з моєю донечкою Ясею прийшли подивитися на цю чудову виставку. Дуже позитивні враження. Цікаво подивитися на подію, яке, можна сказати, присвячене тобі. Ми приїхали з Донецька більше 2-х років тому. Ми приїхали з двома дітками. А Ясечка вже народилася тут. У Полтаві ми вже прижилися, звикли. Намагаємося знайти повсякденні маленькі радощі. І ця виставка – одна з маленьких радощів, які наповнюють наше життя. Ми не здаємося, ідемо вперед і сподіваємося на краще». 

Відкриття фотовиставки здійснено в рамках проекту «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні», який реалізує Полтавська обласна організація Товариства Червоного Хреста України за підтримки Уряду Японії через Міжнародну Федерацію Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

Проект «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні» надає допомогу вразливим внутрішньо переміщеним особам, пораненим військовослужбовцям та членам сімей демобілізованих через надання їм психосоціальної підтримки та забезпечення поранених медичним обладнанням. Психосоціальна підтримка у рамках проекту – це індивідуальні консультації, психологічна підтримка поранених демобілізованих військовослужбовців у військових госпіталях; консультації та групи взаємодопомоги для сімей поранених демобілізованих військовослужбовців; спільні заходи для родин; групи взаємодопомоги для жінок та матерів із числа внутрішньо переміщених осіб; майстер-класи для жінок; психосоціальна діяльність із дітьми; екскурсії.

Share this post