Німецький Червоний Хрест привіз на Волинь 9 тон гуманітарного вантажу

Німецький Червоний Хрест привіз на Волинь 9 тон гуманітарного вантажу

15 жовтня 2016 року з нагоди святкування 10-річчя співпраці з Товариством Червоного Хреста України з гуманітарною допомогою на Волинь прибула делегація Німецького Червоного Хреста м. Бад Нойєнар-Арвайлер. Німецькі колеги приїхали 3 автомобілями з причіпами у складі 9 чоловік. Делегацію очолював заступник голови Німецького Червоного Хреста округу Арвайлер – Бернхард Шрікер.

Німецькі червонохрестівці привезли гуманітарну допомогу: одяг і взуття б/в, функціональні ліжка б/в, шкільні дошки б/в для освітянських установ, засоби догляду за хворими, постільну білизну та ін.

Загальна вага вантажу – 9304,0 кг на суму 1204,5 євро.

17 жовтня, згідно програми перебування делегації, відбулося вивчення потреб Володимир-Волинської центральної районної лікарні в гуманітарній допомозі, а також екскурсія Святогірським Свято-Успенським Зимненським монастирем.

18 жовтня здійснилася постановка вантажу під митний контроль на складські приміщення в обласну клінічну лікарню.

Урочистості з нагоди святкування 10-річчя співпраці розпочалися з проведення навчання населення навичкам надання першої допомоги на Театральній площі м. Луцька загоном швидкого реагування обласної організації Товариства. Тож німецькі колеги, жителі та гості міста мали змогу переглянути майстер-клас про те, як правильно робити штучне дихання, перев’язки, зупиняти кровотечі тощо. По обіді червонохрестівців з Німеччини радо зустріли в облдержадміністрації, де відбулося вручення нагород від обласної влади та від керівництва Товариства Червоного Хреста України. Закінчився ювілей святковим концертом учнів гімназії №4 ім. Модеста Левицького.

20 жовтня червонохрестівці побували в Луцькому районі, де оглянули приміщення Чаруківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, дитячий садочок, а також не оминули увагою місцевий медико-соціальний центр районної організації Товариства Червоного Хреста України для вивчення питань з надання гуманітарної допомоги.

Делегація пробула на Волині до 21 жовтня.

Share this post