У Лисичанську школярі змагалися, чий санітарний пост найкращий

У Лисичанську школярі змагалися, чий санітарний пост найкращий

20 жовтня, в ЗОШ № 14 відбулися міські змагання шкільних санпостів, в яких взяли участь команди з 8 шкіл міста. Змагання пройшли в рамках Всеукраїнської акції «Милосердя», що проходить з жовтня по грудень 2016 року.

Мета таких змагань – пропаганда здорового способу життя, формування гуманізму, милосердя, свідомого ставлення до охорони здоров’я, перевірка теоретичних знань і практичних навичок надання першої допомоги постраждалим у надзвичайних ситуаціях серед учнівської молоді. Щорічний захід проводиться міською організацією Товариства Червоного Хреста України спільно з міським відділом освіти та Лисичанськими міськими курсами цивільної оборони.

У програму були включені 4 етапи змагань:

  • стройова підготовка, оснащення санпоста;
  • надання першої допомоги при травмах, нещасних випадках, раптових захворюваннях і дорожньо-транспортних пригодах;
  • особиста і суспільна гігієна, інфекційні захворювання, їх попередження;
  • історія Міжнародного Руху Червоного Хреста.

Учасники представили на конкурс санбюлетень на тему «Профілактика туберкульозу» та щоденники про виконану роботу.

Кожен етап оцінювало компетентне журі, до складу якого увійшли представники міської організації Товариства Червоного Хреста України, відділу освіти та міських курсів цивільної оборони.

Усі команди отримали пам’ятні призи від міської організації Червоного Хреста, грамоти та подяки. Також подарунки від Червоного Хреста отримали і ті санпости, які взяли участь, але не отримали призових місць: волейбольні та футбольні м’ячі. За відмінну підготовку санпоста ЗОШ № 14 грамотою Червоного Хреста була нагороджена медсестра школи Віра Шабліцька.

Під час підведення підсумків змагань члени загону швидкого реагування Червоного Хреста провели тренінг з мінної безпеки. Мета такого заходу – навчання для зниження ризиків від вибухонебезпечних предметів, інформування населення про загрозу, що виходить від забрудненої мінами території. Якщо 100 років тому 80% постраждалих від них були військові, то зараз 80% постраждалих – мирні жителі. Діти змогли побачити своїми очима снаряди і переконатися в їх небезпеці для життя.

Share this post