У Дніпропетровській області Червоний Хрест взяв участь у святкуванні “Тижнів Німеччини в Україні”

У Дніпропетровській області Червоний Хрест взяв участь у святкуванні “Тижнів Німеччини в Україні”

Дніпропетровська обласна організація Товариства Червоного Хреста України взяла участь у заходах, організованих Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ.

Заходи відбулися у містах: 24 вересня – Павлоград, 25 вересня – Кам’янське (Дніпродзержинськ), 1 жовтня – Кривий Ріг і Дніпро, 2 жовтня – Нікополь. У рамках заходів були проведені майстер-класи з навчання навичкам надання першої допомоги та безпеці поводження з мінами для відвідувачів заходів, вимірювався тиск та надавалася перша допомога. Розповсюджувалася література по наданню першої допомоги та безпеці поводження з мінами. Було розповсюджено 2500 примірників.

На заходах були присутні представники Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ Крістіан Пошманн, Олег Флітер та представники органів влади міст.

У місті Дніпро заходи відбулися на центральній площі міста пл. Героїв Майдану.

У заходах взяли участь Вольфганг Мьоссінгер, Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина, почесний доктор, Пригунов Г.О., голова обласної ради, Литвин В.В., заступник голови облдержадміністрації, Міллер В.В., заступник міського голови, Олександр Отто, керівник проекту «Психосоціальна підтримка та робота з конфліктами», Василь Пантелюк, канцлер Донецького Екзархату Української Греко-Католицької Церкви, Директор Благодійного Фонду «Карітас Донецьк».

У наметі Червоного Хреста, де проводився майстер-клас по наданню першої допомоги та безпеці поводження з мінами, вимірювався тиск. На сцені на центральній площі міста ведучий розповів про діяльність Товариства Червоного Хреста України та про його співпрацю з Німеччиною.

Усього у всіх заходах взяли участь близько 5000 осіб.

Працювали тренери Солдаткін В., Гречищева Д., волонтери молодіжної ланки, співробітники обласної організації, працівники Центру Підтримки Сім’ї по спільному проекту ЮНІСЕФ та Товариства Червоного Хреста України.

Члени загону швидкого реагування надали допомогу 45 особам.

Share this post