Червоний Хрест привітав своїх підопічних “поважного віку” із Міжнародним днем людей похилого віку

Червоний Хрест привітав своїх підопічних “поважного віку” із Міжнародним днем людей похилого віку

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. А в Україні це також і День ветерана. Цей день – чудова можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими та милосердними до найповажнішої частини суспільства.

Товариство Червоного Хреста України завжди опікувалося літніми людьми, надаючи їх не лише медичні, а й соціально-побутові послуги. Традиційно співробітники й волонтери Товариства влаштовують у Міжнародний день людей похилого віку святкові заходи.

Так, на Волині Товариство привітало з Міжнародним днем людей похилого віку 553 особи – для них (на дому, в лікувальних закладах або в приміщеннях  соціальних служб) влаштували святкові концерти, солодкі столи, вручення подарунків на загальну суму 37 843 грн. У Червонограді Харківської області для літніх підопічних відділення адаптації Червоноградського територіального центру Червоний Хрест провів майстер-клас з надання першої допомоги. Молодь Харківської області організувала сбір коштів і речей, щоб провідати Богодухівський геріатричний пансіонат і подарувати його пацієнтам корисні та приємні сюрпризи. А в Ізмаїлі (Одеська область) для літніх підопічних Червоного Хреста організували великий яскравий концерт, на якому виступили музичні та танцювальні колективи міста. Аналогічні заходи відбулися на території всієї України. Київська міська організація спільно з Департаментом соціального захисту населення та управлінням у справах жінок та ветеранів відзначили день людини похилого віку в Київському палаці ветеранів. Запрошені  на свято змогли насолодитися концертом та отримали від Червоного Хреста подарункові набори та цукерки.

Ми не повинні забувати про людей, які мають невичерпний життєвий досвід, мудрість, знання. Бажаємо їм міцного здоров’я, довголіття, молодості в душі та людської шани!

Share this post