Запрошуємо ЗМІ на пресзахід

Запрошуємо ЗМІ на пресзахід

Мобільні медичні бригади Товариства Червоного Хреста України. Цифрові технології у первинній ланці медицини.

Початок заходу: 2 серпня 2023 року о 14:00.
Місце проведення: Медіацентр Україна УКРІНФОРМ (Київ, вул. Хмельницького, 8/16, 1-й поверх).

Акредитація обов’язкова: +38 063 800 36 26 (Ліна Лук’янюк).

СПІКЕРИ:

  • Микола ПОЛІЩУК, Президент Товариства Червоного Хреста України, Міністр охорони здоров’я України (4 лютого — 27 вересня 2005), доктор медичних наук (1986), професор (1991), член-кореспондент АМНУ (травматологія, квітень 1997);
  • Олександр БАБЕНКО,  керівник департаменту охорони здоров’я Товариства Червоного Хреста України;
  • Станіслав БОРОДІН, координатор напряму мобільних медичних бригад (ММБ) Товариства Червоного Хреста України;
  • Антон САК, головний фахівець напрямку мобільних медичних бригад (ММБ) Товариства Червоного Хреста України.

Ефективним інструментом забезпечення базових потреб населення у первинній медичній допомозі сьогодні є мобільні медичні бригади (ММБ) Товариства Червоного Хреста України.

Наразі йде постійна робота над вдосконаленням їх діяльності та розширенням функціоналу, особливо в напрямку цифрових технологій. Таким чином у Полтавській області було запроваджено пілотні виїзди ММБ, що оснащені портативними електрокардіографами. Це дозволяє  лікарям ММБ в разі необхідності не тільки виконати електрокардіографічне обстеження серцевої діяльності пацієнта, але і провести онлайн консультацію в реальному часі із фаховим кардіологом, який розшифрує і прокоментує кардіограму, а також надасть професійні рекомендації пацієнту. В деяких випадках, результатом ЕКГ дослідження може бути навіть госпіталізація пацієнта, якщо до цього будуть відповідні медичні показання.

Довідково:
Наразі 118 ММБ діють на території України та доїжджають у найвіддаленіші куточки 22 областей нашої держави. З початку повномасштабного вторгнення ММБ надали понад 360 тисяч консультацій населенню.

У складі мобільних медичних бригад працюють фахівці, які надають послуги первинної медицини хворим там, де відсутня можливість фізично відвідати свого сімейного лікаря через пошкоджену інфраструктуру.

Share this post