Не могла сидіти на місці, адже відчувала, що маю допомагати іншим, – Наталія

Не могла сидіти на місці, адже відчувала, що маю допомагати іншим, – Наталія

«Людина, яка опинилася у складній життєвій ситуації, розуміє, наскільки важлива іншим емоційна підтримка» – з такою думкою Наталя Гараніна стала волонтеркою Товариства Червоного Хреста України.

Наталя разом із родиною переїхала з Одеської області до Ужгороду. Жінка була вимушена покинути власний будинок, залишити роботу на керівній посаді та повністю змінити звичне життя.

На Закарпатті Наталя не лише почала шукати роботу та облаштовувати побут в нових незвичних умовах, а й стала волонтеркою. Вона долучалася до діяльності в різних організаціях, а з серпня 2022 року стала волонтеркою напрямку психосоціальної підтримки Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України:

«Я не могла сидіти на місці, адже відчувала, що маю допомагати іншим. Багато хто опинився в таких самих умовах, як моя родина. Люди покинули або втратили власні будинки, були розлучені з близькими та пережили інші важкі події, через які можуть відчувати стрес. Іноді цей рівень стресу настільки високий та тривалий, що впоратися з ним можна лише завдяки підтримці».

Наталя є однією з найактивніших волонтерок у команді. Вона проводить заходи для дітей, зокрема заняття з елементами творчості та активні ігри. Часто серед учасників є діти з родин, які вимушено покинули власні домівки. Допомагати їм адаптуватися до нових умов життя, відчути себе у безпеці та знайти нових друзів – найкращий результат на думку Наталі.

Share this post