Для мене волонтерство – це можливість допомагати іншим, – Анастасія Гейло

Для мене волонтерство – це можливість допомагати іншим, – Анастасія Гейло

«Для мене волонтерство – це можливість допомагати іншим долати складні життєві обставини, розвивати власні корисні навички та вміння, підтримувати тих, хто цього потребує» – Анастасія Гейло.

З напрямком психосоціальної підтримки Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) Анастасія Гейло познайомилася у 2017 році як учасник заходів. Анастасія проходила складний етап в особистому житті і очікувала на висновок лікарів щодо встановлення групи інвалідності. Підтримка команди напрямку психосоціальної підтримки Білоцерківської міської організації Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) допомогла дівчині зробити те, що їй не вдавалося самостійно: відчути власну ефективність і виробити стресостійкість.

Анастасія обрала напрямок психосоціальної підтримки, так як знає, наскільки важливе психічне здоров’я для людини. Згодом Анастасія стала лідером локації в Білій Церкві, і зараз із захопленням розповідає про свою діяльність:

«Особливе задоволення від роботи я отримую, коли мовчазні діти починають говорити, проявляють себе. Взагалі, за кілька заходів стає помітно, як покращується емоційний стан постійних учасників. А найбільш вражаючою у своєму досвіді я вважаю бажання однієї учасниці-підлітка з родини, яка вимушено покинула власну домівку, приєднатися до волонтерської руху». 

За період діяльності Анастасія пройшла навчання першої психологічної допомоги та психосоціальної підтримки, а зараз проводить тренінги як інструктор.

Позитивні зміни в емоційному стані учасників заходів надихають дівчину. Допомагаючи іншим, Анастасія допомагає й собі, адже бути корисною іншим для неї дуже важливо.

Share this post