Волонтерство — це бути корисним людям всюди, де ти є, – Анна Горбель

Волонтерство — це бути корисним людям всюди, де ти є, – Анна Горбель

Волонтерство — це бути корисним людям всюди, де ти є. Це можливість надавати підтримку та турбуватися про тих, хто цього потребує. Відчути на собі, що означає опинитися в нових незвичних умовах та перебувати у стані невизначеності – це те, з чим зіткнулася Анна Горбель.

Як багатьом іншим, через війну в Україні, жінці разом з донькою довелося переїхати з рідної Балаклії Харківської області до Ужгорода, залишити роботу та повністю змінити життя. Перебуваючи на Закарпатті Анна не змогла залишитися байдужою до проблем людей, які вимушено покинули власні домівки, адже з власного досвіду знала, наскільки важко адаптуватися до нових умов життя.

Саме тому жінка вирішила долучитися до Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) в якості волонтера. Спочатку Анна допомагала із забезпеченням соціальних потреб населення. Та розуміючи, що люди потребують й підтримки психічного здоров’я та не завжди можуть самостійно впоратися зі стресом від пережитих подій, жінка стала волонтером напрямку психосоціальної підтримки ТЧХУ, а з листопада 2022 року – лідеркою волонтерів.

Тепер Анна може передавати власний досвід іншим волонтерам та допомагати команді задовільнити потреби ще
більшої кількості людей, які потребують підтримки.

Про власну діяльність Анна розповідає:

«Волонтерство для мене — це бути корисною людям всюди, де б я не була. Це можливість надавати підтримку та турбуватися про тих, хто цього потребує».

А також зазначає:

«У Червоному Хресті України я знайшла справжню волонтерську родину, де ти не тільки допомагаєш іншим, а й тебе самого підтримують та мотивують».

Наразі Анна весь час присвячує волонтерству та самоосвіті, відвідує тренінги та семінари, які допомагають їй покращити знання із правильного надання психосоціальної підтримки та першої психологічної допомоги. Анна власним прикладом показує учасникам заходів, як відновити почуття безпеки, знизити рівень стресу, віднайти способи подолання стресу в подальшому, знайти підтримку серед нових друзів, а також стати підтримкою для близьких та для кожного, кому це необхідно.

Майбутнім волонтерам напрямку психосоціальної підтримки та ТЧХУ Анна бажає не боятися викликів, розвиватися, завжди допомагати людям, бути щирими з іншими, а головне – з собою!

Share this post