Я віднайшов сенс життя, працюючи в Червоному Хресті України – історія Дена Гуменного

Я віднайшов сенс життя, працюючи в Червоному Хресті України – історія Дена Гуменного

Кожна дитина, дорослий або людина поважного віку, яка постраждала через війну в Україні, потребує не лише прихистку та необхідних речей, а й підтримки власного психічного здоров’я. Для волонтерів Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) щоденна допомога людям – це не просто робота, а справжнє покликання серця. Одним з волонтерів, що роблять все можливе для надання гуманітарної та психологічної допомоги людям у важкі часи, є Ден Гуменний.

Як і для багатьох людей, 24 лютого 2022 року стрімко змінилося життя для Дена Гуменного та його родини. Переїхавши з сім’єю до Чернівців, Ден разом з дружиною продовжив волонтерську діяльність у прихистку для людей, що вимушено покинули власні домівки. Він надавав психосоціальну підтримку людям у місцях компактного проживання та пасажирам потягів, яких евакуювали з регіонів активних бойових дій.

«Зараз дружина з дітьми у Німеччині, вона займається танцювально-руховою терапією для жінок-біженок з України та інших країн. А я віднайшов сенс життя, працюючи в Червоному Хресті України. Сім років моя діяльність була тісно пов’язана з роботою на Луганщині, а саме з реабілітацією дітей, які постраждали внаслідок збройного конфлікту на Сході України. І цей досвід став надзвичайно корисним у наданні підтримки людям зараз».

У травні 2022 року Ден став волонтером ТЧХУ, в червні – лідером волонтерів на локації, а в серпні – районним координатором напрямку психосоціальної підтримки Чернівецької обласної організації ТЧХУ. Локація його діяльності – Садгора, що стала прихистком для тисячі людей, які вимушено покинули власні домівки. Всі ці люди потребують допомоги в адаптації після кризових подій, зниження рівня стресу, підвищення стресостійкості, налагодження спілкування з новим оточенням. Тому Ден разом з командою надає психосоціальну підтримку кожному, хто цього потребує.

З вересня 2022 року Ден пройшов тренінг та став тренером з психосоціальної підтримки (ПСП). Завдяки отриманим навичкам він навчає правильному наданню психосоціальної підтримки та першої психологічної допомоги волонтерів та співробітників напрямку ПСП та інших напрямків ТЧХУ, представників соціальних служб, вчителів, співробітників ДСНС України та організацій, які працюють з отримувачами допомоги. Саме в навчанні команди Ден бачить одну з ключових місій. Адже кожній людині важливо вміти правильно підтримувати інших та допомагати їм потурбуватися про власне психічне здоров’я під час подій, до яких емоційно неможливо бути повністю готовим.

 

Share this post