Історія волонтера ЗШР Червоного Хреста України

Історія волонтера ЗШР Червоного Хреста України

Взяв відпустку й поїхав волонтерити з Товариством Червоного Хреста України – так Олександр Квашук, волонтер Загону швидкого реагування Національного комітету Товариства Червоного Хреста України, долучився до допомоги людям на сході України.

З 2018 року Олександр Квашук – волонтер Загону швидкого реагування Національного комітету Товариства Червоного Хреста України. У вільний від роботи час він із командою Загону виїжджав на місця надзвичайних ситуацій й допомагав постраждалим. Колись він отримав медичну освіту, дев’ять років працював анестезіологом у відділенні реанімації, а три роки тому приєднався до команди Київської служби порятунку.

26 квітня хлопець оформив законну відпустку й разом із волонтерами Загонів швидкого реагування вирушив на схід, щоб допомагати постраждалим. Разом з командою волонтерів він два тижні надавав допомогу людям у Лимані, Райгородку, Бахмуті, Лисичанську, Сєвєродонецьку, Краматорську та інших населених пунктах Луганської і Донецької областей. Вони доставляли гуманітарну допомогу – продукти харчування, ліки, речі першої необхідності, та евакуювали поранених і тяжкохворих пацієнтів із міських лікарень до безпечних місць.

Одного разу за один день Олександру із колегами вдалося вивезти пацієнта із Слов’янської центральної районної лікарні, доправити у Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. Амосова в Київ, та повернутися назад у Слов’янськ. Того дня пацієнта встигли прооперувати, що допомогло врятувати життя людині.

Зараз рятувальник повернувся до роботи й продовжує допомагати киянам.

Історія Олександра – приклад того, що кожен, хто хоче почати волонтерити, знайде для цього можливість!

На основі допису Романа Ткачука, фото Тетяни Романюк.

Share this post