У столиці відкриють фотовиставку про роботу Червоного Хреста України під час війни

У столиці відкриють фотовиставку про роботу Червоного Хреста України під час війни

В Українському домі представлять 70 світлин, присвячені діяльності волонтерів Червоного Хреста України та Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, які щоденно допомагають тим, хто найбільше цього потребує.

Фотовиставка «Ми поруч» проходитиме 21 та 22 лютого. На ній покажуть, чим жила організація останній рік, хто ті люди, яким вона допомагає та чому важлива ця підтримка.

До експозиції увійшли роботи відомих фотографів: Євгена Малолєтки, Павла Петрова, Костянтина Чернічкіна, Олега Легенького та інших фотомитців.

Під час виставки пройдуть майстеркласи для всіх охочих:

  • з мінної небезпеки, 21 лютого о 15:00 та 22 лютого о 16:00;
  • з першої допомоги, 21 лютого о 12:45 та 22 лютого о 12:00;
  • з першої психологічної допомоги, 22 лютого о 15:00.

Крім того, волонтери загону швидкого реагування продемонструють спецтранспорт, на якому супроводжують евакуаційні колони та працюють в прифронтових регіонах.

Коли: 21-22 лютого, з 10:00 по 18:00.
Де: м.Київ, Український дім, вул. Хрещатик, 2
Вхід вільний.

Червоний Хрест України — найбільша гуманітарна організація в Україні, яка допомагає найвразливішим.

Перший осередок Червоного Хреста на території України з’явився в листопаді 1867 року в Сімферополі, другий — у грудні того ж року в Кам’янці-Подільському. З 1880-х років почали з’являтися й осередки Австрійського Червоного Хреста в Галичині та Буковині та Угорського — на Закарпатті. Як незалежне національне Товариство Червоний Хрест України почало функціонувати щойно після установчого з’їзду 15-18 квітня 1918 року в Києві. А після проголошення незалежності України в 1991 році Товариство Червоного Хреста УРСР здобуло і міжнародне визнання як повністю незалежне і єдине Товариство Червоного Хреста України.

З початку повномасштабної війни Червоний Хрест України передав на області України понад 8 015 403 продуктових та гігієнічних наборів. Щодня, співробітники та волонтери в логістичних центрах приймають, формують та розподіляють на регіони сотні тонн вантажу, який містить продукти, гігієнічні товари, лікарські засоби, воду, постільну білизну та інші необхідні речі.

Так, влітку 2022 року соціальні служби столиці за підтримки Гуманітарного штабу Києва передали багатодітним сім’ям 2400 продуктових наборів від товариства Червоного Хреста України.

Матеріал: Марія Катаєва, «Вечірній Київ».

Share this post