Червоний Хрест України надає допомогу херсонцям

Червоний Хрест України надає допомогу херсонцям

Херсонець Іван Коваленко збирає інформацію про потреби для маломобільних верств населення у своєму будинку, потім йде за допомогою до Червоного Хреста України у Херсоні. Чоловік розповідає там завжди допомагали усім нужденним. Під час окупації роботі заважала так звана “влада”. А зараз допомогу знову відновили.

Без допомоги в Херсоні — без світла, води і тепла не вижити – говорить херсонка Олена. Жінка дуже вдячна Червоному Хресту України за те, що він створив умови, щоб херсонці заряджали мобільні пристрої й мали звʼязок з ріжними.

Заступниця голови Херсонської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Лариса Марченко говорить, що зараз у Херсоні працює кілька пунктів видачі гуманітарної допомоги від організації – на площі Свободи, у Дніпровському відділенні по вулиці Кулика та у Корабельному, що розташоване у другій поліклініці лікарні Тропіних.

“Вже три дні ми розвозимо хліб по лікарнях, допомагаємо з водою. Передали лікарні Лучанського потужний генератор, для того, щоб вони змогли запустити свою свердловину і забезпечити водою лікарню. Також розвозимо гуманітарну допомогу для людей, які маломобільні, прикуті до ліжок і не можуть прийти самі”, — каже Лариса Марченко.

 

 

За її словами, працювати під час окупації було важко. Але щомісячно до області завозилася продуктова допомога на мільйон – півтора мільйона гривень. Скрутніше стало після проведення так званого референдуму – згадує жінка

“Міжнародні донори не могли юридично оформити допомогу. Тоді голова Дніпровського відділення Наталя Шатілова оголосила збір коштів. Зібрати вдалося 300 тисяч гривень. На ці гроші закупили продукти. Зараз обсяги цієї допомоги знову збільшилися і потреби херсонців задовольнити стало легше”, — розказує Лариса Марченко.

До Червоного Хреста України також звернулися мешканці з вулиці Карбишева, там де електроплити. Вони попросили допомоги з пічками, буржуйками. На днях планується вивіз гуманітарної допомоги в гуртожиток по Комкова.

Матеріал: Суспільне новини.

Share this post