Віталій Кличко вручив відзнаку голові Київської міської організації ТЧХУ «Киянка року»

Віталій Кличко вручив відзнаку голові Київської міської організації ТЧХУ «Киянка року»

Мер Києва Віталій Кличко вручив відзнаки переможницям міської конкурсної програми «Киянка року».

«Сьогодні ми вже традиційно нагороджуємо наших жінок відзнаками «Киянка року». Жінок, які реалізувалися, зробили багато важливого і корисного для нашого міста та його мешканців. Нагороди отримують 13 киянок різних професій. Тут є і громадські діячки та правознавиці. Жінки, які щодня надають соціальні послуги мешканцям міста та кризові менеджерки. Серед вас багато тих, хто займається благодійністю. А також – наші медики», – сказав Віталій Кличко.

Мер, звертаючись до жінок, підкреслив, що всі вони щодня сумлінно і віддано виконують свою роботу. Інколи – дуже небезпечну.

«Наприклад, більшість лікарів, молодшого медперсоналу у столичних медзакладах – саме жінки. І сьогодні вони на передовій у боротьбі з коронавірусом. Під час пандемії найбільше навантаження лягло саме на плечі медиків. І ми дуже вдячні за їх роботу, за їх місію! І як можемо підтримуємо наших медпрацівників», – сказав Віталій Кличко.

Він також зазначив, що столиця підтримала рішення «ООН-Жінки» – відзначити жіноче лідерство у подоланні COVID-19. І саме Київ став першим містом України, де реалізували цю ініціативу.

«Хочу також підкреслити, що столиця і надалі буде підтримувати жіночі організації, рухи, бо це – потужна енергія для досягнення рівних можливостей у нашому місті. Наша дорожня карта – Європейська Хартія рівності та План дій, розроблений за участю Національного демократичного інституту. Хочу подякувати, дорогі жінки, за вашу працю, витримку, за ваші розум і мудрість! Спасибі, що віддаєте свій талант і час заради змін у нашому місті і в нашій країні», – наголосив Віталій Кличко.

У заході також взяли участь Еріка Квапілова – голова представництва «ООН-Жінки» в Україні та Хайме Надаль – голова представництва Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

Зокрема, Хайме Надаль у вітальному слові зазначив суттєвий прогрес української столиці в боротьбі з проявами домашнього насильства і вручив меру Києва Віталію Кличку почесну відзнаку  «Київ – місто вільне від домашнього насильства».

Голова Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України Тетяна Гоєнко.

 

Share this post