АКЦІЯ НА ПІДТРИМКУ СТЕРНЕНКА В КИЄВІ: ДОКЛАДНО ПРО ТРИГОДИННЕ ПРОТИСТОЯННЯ ПІД ОП

АКЦІЯ НА ПІДТРИМКУ СТЕРНЕНКА В КИЄВІ: ДОКЛАДНО ПРО ТРИГОДИННЕ ПРОТИСТОЯННЯ ПІД ОП

Тригодинне протистояння, або акція підтримки Сергія Стерненка. Після того, як його ув’язнили на 7 років за ґратами з конфіскацією половини майна, реакція вулиці не змусила себе чекати. Активісти миттєво вирішили провести всеукраїнську акцію підтримки. У столиці було гаряче. І від піротехніки, і від кількості людей, які зібралися на Банковій. Хотіли, щоб їх почули в Офісі президента, та завадили правоохоронці. 24 протестувальників затримали. Їх доправили до Печерського відділку поліції і за кілька годин відпустили. Під час акції травмовані 27 силовиків. У поліції зазначають: усім довелося надавати першу допомогу. Кореспондентка “5-го каналу” Валерія Павленко продовжить.

За увесь час сутичок на Банковій постраждало чимало. Як з боку протестувальників, так і з боку силовиків. Загін швидкого реагування Національного комітету Товариства Червоного Хреста України чергували на мітингу та надавали першу допомогу постраждалим.

“Ми вже десятку надали допомогу. В одного травма голови. В іншого проблеми з серцем. Отруєні газом. – Це учасники акції чи правоохоронці? – Це учасники акції”, – зазначив командир Загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України Тарас Логінов.

Детальніше у сюжеті “5 Канал”.

Share this post