Донорство як любов

Донорство як любов

50 врятованих життів – це результат масштабної акції зі здачі крові на Подолі від Товариства Червоного Хреста України.
Напередодні 14 лютого в рамках проведення чергової акції з донорства крові у приміщенні Подільської районної організації Товариства Червоного Хреста України подоляни та працівники Подільської державної районної адміністрації долучились до заходу та здали кров для тих, хто її потребує. 12 лютого було зібрано 11 літрів 300 грам крові!
33 бажаючих долучились до акції з донорства крові, 25 з яких – стали донорами та віддали свою кров, врятувавши, як мінімум 50 життів.
Донорам також вручили вітальні листівки, які підготували для них учні ЗНЗ № 124.
До речі, у Подільському районі на обліку знаходиться 183 особи Почесних донорів крові (по Україні близко 100 тис. осіб).
Стати донором – це виняткова можливість подарувати свою кров незнайомій людині, яка потребує допомоги. Донорська кров потрібна людям, які мають онкологічні захворювання і залишаються живими завдяки донорам. Вона також може бути використана при операціях, пологах, кровотечах, тяжких травмах, опіках. Штучної альтернативи продуктам крові не існує. Кров однієї людини може врятувати життя 3-4 пацієнтів.
Донорство крові – це абсолютно безпечна та життєво необхідна процедура. Кожну хвилину в світі виникає потреба в переливанні крові за життєвими показаннями. Для забезпечення лікарень Києва препаратами крові щороку потрібно майже 12 тон еритроцитарної маси й близько 25 тон плазми крові. Щороку в світі реєструється близько 112,5 млн донацій крові.
Відео: Kyiv Life.

Share this post