Підписано меморандум про співпрацю між ТЧХУ та ТОВ “Докрадар”

Підписано меморандум про співпрацю між ТЧХУ та ТОВ “Докрадар”

Товариство Червоного Хреста України та ТОВ «Докрадар» підписали меморандум про спільні дії при реагуванні на надзвичайні ситуації і надання домедичної та екстреної медичної допомоги постраждалим особам, використовуючи інформаційні технології та програмні продукти ТМ «DocRadar».

Меморандум підписали під час пресконференції в Укрінформі представники Товариства Червоного Хреста України та ТОВ «Докрадар».

«Загони швидкого реагування Червоного Хреста України завжди в епіцентрі: як під час нещасного випадку, так і масштабних стихійних лих. Вони проходять спеціальну підготовку, аби правильно і своєчасно надавати першу допомогу постраждалим. Товариство Червоного Хреста має в кожній області загони швидкого реагування, і це єдина організація, яка готує фахівців згідно з міжнародними стандартами. Ми раді, що наша організація може поділитися досвідом у реагуванні на надзвичайні ситуації та долучитися до проєкту «Докрадар», аби разом турбуватися про безпеку і здоров’я людей», – сказав Микола Поліщук, в. о. президента Товариства Червоного Хреста України, ексміністр охорони здоров’я.

У мобільному додатку передбачається безкоштовний сервіс «Екстрений виклик» з геолокацією постраждалого, що дає змогу рятувальникам оперативно надати допомогу.

«Інноваційний, сучасний, український ІТ-продукт «Докрадар» був створений і спрямований на допомогу людям. Кожен розуміє, що в критичних ситуаціях навіть хвилини є вирішальними для порятунку життя людини. Наявність у мобільному додатку безкоштовного сервісу «Екстрений виклик» з геолокацією постраждалого дає змогу рятувальникам оперативно відреагувати і якнайшвидше надати допомогу», – зазначив Олег Мусій, медичний директор ТОВ «Докрадар», ексміністр охорони здоров’я.

Мобільний додаток уже випробували й взяли на озброєння рятувальники гірськолижного курорту Буковель. Та розробники орієнтувалися на більш широке використання додатку, яке може надати Трварисиво Червоного Хреста України.

«Ми вже технічно відпрацювали й отримали оцінку «відмінно» від рятувальної служби гірськолижного курорту Буковель. Ми відпрацьовували різні варіанти надання допомоги за допомогою додатку «Докрадар». Це були ущелини, гори, тяжко доступні місця і всюди за геопозиціонуванням, за оперативністю, зручністю ми вийшли на позитивні результати, і рятувальна служба Буковеля застосовує наш мобільний додаток у порятунку людей, які заблукали в горах чи отримали отримали травми. Але коли ми розробляли додаток, то орієнтувалися на таких стовпів у порятунку людей, як Червоний хрест з його можливостями», – розповів Всеволод Конотоп, директор ТОВ «Докрадар».

«DocRadar» – мобільний додаток, який дозволяє безкоштовно через сервіс «Екстрений виклик» знайти найближчих до місця події рятувальників, патрульних поліцейських, лікарів для отримання постраждалим першої допомоги.

Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) – гуманітарна організація в Україні, яка спрямовує свої зусилля на захист життя, здоров’я та гідності людей. Це провідний лідер з навчання населення навичкам надання першої допомоги. ТХЧУ є одним із 192 національних товариств Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. У Червоному Хресті України налічується 24 обласних та 283 районних організацій, в яких понад 5700 членів Товариства та близько 3000 волонтерів.

Джерело: Укрінформ

 

Share this post