Юлія Лапутіна: залучення ветеранів до гуманітарних проєктів Червоного Хреста сприятиме розвитку стійкості громад

Юлія Лапутіна: залучення ветеранів до гуманітарних проєктів Червоного Хреста сприятиме розвитку стійкості громад

Мінветеранів зацікавлене у широкому залученні ветеранської спільноти до проєктів Товариства Червоного Хреста України.

“Проходження тренінгів з реагування на надзвичайні ситуації, надання першої та психологічної допомоги сприятиме як адаптації до активного соціального життя, так і поліпшить спроможність місцевих громад”, – зазначила Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна під час зустрічі з директором Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максимом Доценком.

За словами Юлії Лапутіної, на фоні децентралізації зростає роль органів місцевого самоврядування, і залучення ветеранів до громадської діяльності дозволить їм бути активними членами суспільства і дасть поштовх у розвитку країни в цілому.

В свою чергу, директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко зазначив, що залучення представників Товариства до засідань оперативного штабу Мінветеранів по боротьбі з коронавірусом дозволило оперативно реагувати, а волонтерам Товариства Червоного Хреста України вчасно надавати необхідну допомогу ветеранам та родинам загиблих, які її потребують.

За його словами, Товариство Червоного Хреста України готове розширити співпрацю, зокрема, щодо пропагування принципів гуманності і волонтерської діяльності.

Нагадаємо, співпраця щодо надання допомоги ветеранам війни та членам сімей загиблих здійснюється відповідно до підписаного Меморандуму між Міністерством у справах ветеранів і Товариством Червоного Хреста України.

Джерело: Урядовий портал.

Share this post