Дві українки завоювали престижну світову нагороду медсестер

Дві українки завоювали престижну світову нагороду медсестер

Українським медсестрам Валентині Басовій і Наталії Яковлєвій присудили найпрестижнішу світову нагороду медичних сестер – медаль імені Флоренс Найтінгейл. Урочисте нагородження відбулося в Колонній залі КМДА, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми зібралися з нагоди вручення Медалі імені Флоренс Найтінгейл двом медичним сестрам Товариства Червоного Хреста України. У 2019 медаль була присуджена медичним сестрам Валентині Степанівні Басовій з міста Запоріжжя та Наталії Миколаївні Яковлевій з смт Станиця Луганська – за неабияку хоробрість при наданні допомоги під час збройних конфліктів та надзвичайних ситуацій “, – зазначила під час урочистого нагородження менеджер з комунікацій Товариства Червоного Хреста України Марія Єрьоменко.

Як повідомлялося, за період до 2018 року в Україні медаллю імені Флоренс Найтінгейл були нагороджені 23 медичні сестри.

Медаль імені Флоренс Найтінгейл вручається раз на 2 роки п’ятдесяти медичним сестрам з усього світу. Це жіноча нагорода, призначена для дипломованих медичних сестер і добровільних санітарок, які активно беруть участь в діяльності товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця або інших організацій, які надають медичну допомогу.

Цією медаллю нагороджуються жінки, які відзначилися під час війни і в мирний час хоробрістю і винятковою відданістю пораненим, хворим, людям з інвалідністю або тим, чиє здоров’я було під загрозою.

За матеріалами Укрінформу

Share this post