Лілія Білоус: «Олександр Гвоздик – перший Посол доброї волі Червоного Хреста України» (відео)

Лілія Білоус: «Олександр Гвоздик – перший Посол доброї волі Червоного Хреста України» (відео)

Першим Послом доброї волі Товариства Червоного Хреста України став чемпіон світу з боксу в напівважкій вазі за версією WBC харків’янин Олександр Гвоздик.

Меморандум з цього приводу підписали Гвоздик та генеральний директор Товариства Червоного Хреста України Лілія Білоус, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Олександр Гвоздик – перший Посол доброї волі Червоного Хреста України за роки Незалежності. Ми зробили цей вибір не механічно, а свідомо, як то кажуть, серцем, керуючись не тільки його досягненнями у спорті, а й загальними поглядами на гуманітарні цінності. Серед них – культ здорового способу життя, популяризація спорту, що важливо для молоді, а також принципи політичної нейтральності та добровільності”, – зазначила на церемонії підписання меморандуму Лілія Білоус.

Як сказав Гвоздик, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, перший крок, який він зробить у новому статусі – це відкриття власного благодійного фонду: “Поки що члени фонду – я та моя дружина, але сподіваюсь, що до нас приєднуються інші спортсмени та звичайні люди-гуманісти”.

За його словам, у понеділок він вже поїде з Харкова на тренування до Європи, а звідти – до США, де зараз мешкає. “Я пам’ятаю про свої нові обов’язки та обіцяю не підвести, бо зараз в Україні допомога вкрай необхідна тисячам людей. Також як посол просуватиму ідеї гуманізму”.

gw-ambassador-4

Гвоздику вручили сувенір – зменшену копію пояса чемпіона, закріпленого на пластині з допомогою символічного гвіздка – зроблений одним з волонтерів Харківської обласної організації Червоного Хреста України.

На церемонії чемпіон потиснув руку 9-річному першорозряднику з боксу Нізамі Байрамову, який є вихованцем особистого тренера Гвоздика, заслуженого тренера України Віктора Крамаренка, і побажав юному спортсмену великих успіхів у спорті та бажання допомагати людям.

За матеріалами Укрінформ

Відео: Харківський спорт

Share this post