Допомога команди Українського Червоного Хреста на Черкащині на місцях ліквідації наслідків атаки 19 жовтня 2024 року

Допомога команди Українського Червоного Хреста на Черкащині на місцях ліквідації наслідків атаки 19 жовтня 2024 року

Ранок Черкащини 19 жовтня 2024 року видався складним для черкащан. Внаслідок комбінованої атаки на область є кілька влучань БПЛА, а також наслідки через падіння їх уламків.

  • Унаслідок масованого удару по Уманському району від отриманих поранень загинула жінка. Її доправили до медзакладу у вкрай важкому стані. На жаль, лікарі не змогли врятувати жінку.
  • У Черкаському районі постраждав об’єкт критичної інфраструктури та велике складське приміщення приватного підприємства.
  • У приватному секторі м. Черкаси уламками БпЛА пошкоджено вікна житлового будинку та в будівлі ДЮСШ.

Команда Черкаської обласної організації Українського Червоного Хреста оперативно виїхала на місця ліквідації наслідків атак й провела першочергові заходи для стабілізації ситуації. Волонтери загону швидкого реагування Українського Червоного Хреста у Черкаській області разом з ДСНС України надавали першу допомогу пораненим, першу психологічну допомогу постраждалим, займалися пошуково-рятувальними роботами, надавали воду, чай, перекат всім, хто був задіяним у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Команда волонтерів надавала матеріали для тимчасового закриття розбитих вікон, дверей тощо.

Також надали будівельні матеріали для відновлення пошкоджень домогосподарств людей, які постраждали від атак. Допомога надавалася в рамках проектів «Winterisation, інтегрована програма прихистків» та «Relief- надання допомоги населенню» й за підтримки Canadian Red Cross.

Ми поруч.

Share this post