На Харківщині в Ізюмському районі вже близько двох років працює мобільна медична бригада

На Харківщині в Ізюмському районі вже близько двох років працює мобільна медична бригада

Тільки за цей рік мобільна медична бригад Українського Червоного Хреста в Ізюмському районі Харківської області провела 1625 прийомів для 347 пацієнтів.

У складі бригади – лікар, дві медсестри та водій. Вони обслуговують жителів сіл Бригадирівка, Бабенкове, Левківка, Федорівка та віддалених районів міста Ізюм, де мешкають маломобільні люди.

Цю бригаду, як і інші мобільні бригади Українського Червоного Хреста, періодично відвідує обласний координатор. Нещодавно знову відбувся його моніторинговий візит, на момент якого команда працювала в селі Бригадирівка з населенням 200 людей.

За приймальний день встигли надати медичну допомогу та видати необхідні ліки 29 жителям. Медики бригади відзначили, що в цьому регіоні люди звертаються переважно з захворюваннями серцево-судинної системи (40% пацієнтів за місяць), далі – захворювання шлункового тракту (8,8%), та захворювання опорно-рухового апарату (8%).

Транспорт в село Бригадирівка ходить лише двічі на тиждень, тож людям складно самотужки дістатися до міста, де є лікарі та аптека. Тому вони щоразу дуже чекають на приїзд мобільної медичної бригади Українського Червоного Хреста.

Share this post