Тренінг на тему «Сексуальне насильство під час збройного конфлікту» для юристів та адвокатів

Тренінг на тему «Сексуальне насильство під час збройного конфлікту» для юристів та адвокатів

Український Червоний Хрест за підтримки Французького Червоного Хреста організував унікальний тренінг для юристів та адвокатів на тему «Сексуальне насильство під час збройного конфлікту» (СНПК).

Протягом двох днів, 09 та 10 жовтня 2024 року, в місті Ужгород, представники державних органів, практикуючі юристи та адвокати знайомилися зі світовим досвідом юридичного регулювання зґвалтування та сексуального насильства в умовах війни, судового провадження таких справ, відшкодування шкоди. А також приймали участь в практичних дослідженнях конкретних випадків.

Важливість обговорення теми СНПК під час війни в Україні

Цей навчальний захід став першим із запланованої серії тренінгів на тему сексуального насильства пов’язаного з конфліктом. Кожний з них розрахований на окрему цільову аудиторію: юристи та адвокати, викладачі юридичних ВУЗів, представники правозахисних громадських організацій, судді та прокурори.

Почесним гостем події став Петро Добромільський — Голова Державної служби України у справах дітей. Виступаючи на відкритті тренінгу, він висловив подяку Товариству Червоного Хреста України за проведення таких важливих заходів та наголосив:

«Як би прикро це не було, але випадки сексуального насильства над дітьми часто не реєструються через те, що постраждалі не знають, що зазнали його або звинувачують у цьому себе самих. Саме тому потрібно більше розповідати світу про злочини рф. Майбутні покоління повинні бути впевненими, що їхні голоси будуть почуті».

Спікером інформаційно-навчальних сесій виступила Саломе Коен (Salome Cohen) — французька юристка, що спеціалізується на міжнародному гуманітарному праві, правах людини та праві на притулок.

«Для мене було великою честю обговорити з професіоналами в галузі права, охорони здоров’я та захисту дітей в Україні такі важливі та актуальні теми зґвалтувань і сексуального насильства під час збройного конфлікту. Хочу подякувати Французькому та Українському Червоному Хресту за організацію цих дводенних тренінгів, які, я сподіваюся, стали корисними для всіх учасників», — заначила Саломе Коен.

Share this post