Понад 7 000 одиноких людей похилого віку знаходяться під соціальною опікою Українського Червоного Хреста

Понад 7 000 одиноких людей похилого віку знаходяться під соціальною опікою Українського Червоного Хреста

Сьогодні, 1 жовтня, у всьому світі відзначається Міжнародний день осіб похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН. Цей день надає можливість нагадати суспільству про важливість поваги до літніх людей і про необхідність приділяти їм більше уваги, підтримуючи їх у щоденних потребах.

Український Червоний Хрест більш як 60 років дбає про те, щоб самотні люди похилого віку, а також люди з інвалідністю, почувалися потрібними, забезпечуючи їм комплексний та якісний догляд вдома. Близько 1300 соціальних помічників по всій Україні стали не лише надійною підтримкою для тих, хто лишився на одинці з побутовими проблемами, але і справжніми друзями та розрадою під час війни.

«Наразі Український Червоний Хрест допомагає 7 398 підопічним на підконтрольних Україні територіях. Тільки за серпень 2024 року наші соціальні помічниці здійснили 94 400 візитів та надали 723 277 послуг людям похилого віку», – коментує Зоя Погоріла, керівниця напрямку «Догляд вдома».

Соціальні помічниці прибирають житло та замінюють постільну білизну, готують їжу, допомагають дотримуватися особистої гігієни, закуповують та доставляють товари першої необхідності (зокрема, продукти харчування, ліки та побутову хімію), сприяють вирішенню соціальних питань, на кшталт супроводу до лікаря, оплати за комунальні послуги, відновлення родинних зв’язків тощо. Не менш важливою складовою цієї допомоги є звичайне людське спілкування, якого часом так не вистачає самотнім людям похилого віку.

Додаткову інформацію про програму «Догляд вдома» від Українського Червоного Хреста та необхідні контакти для звернень можна знайти на нашому офіційному сайті або зателефонувавши на гарячу лінію: 0 800 332 656.

Share this post