Український Червоний Хрест та ДСНС України підписали меморандум про співпрацю

Український Червоний Хрест та ДСНС України підписали меморандум про співпрацю

Сьогодні генеральний директор Українського Червоного Хреста Максим Доценко та голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Андрій Даник підписали меморандум, спрямований на забезпечення ефективного та оперативного реагування на надзвичайні ситуації, захист населення в умовах надзвичайних ситуацій.

«Український Червоний Хрест і Державна служба з надзвичайних ситуацій України мають багаторічний досвід співпраці у реагуванні на кризові ситуації. На жаль, війна внесла нові виклики, і тепер ми разом працюємо на місцях обстрілів, допомагаючи людям, які постраждали від руйнування критичної інфраструктури та житлових будинків. Підписання цього меморандуму дозволить ще більше посилити нашу взаємодію та підтримку як рятувальників, так і людей, які потребують допомоги. Нашими пріоритетами й надалі залишаються – матеріально-технічна підтримка підрозділів ДСНС України та добровільних пожежних команд, підвищення стійкості громад в реагуванні на надзвичайні ситуації, підвищення рівня обізнаності населення щодо загроз сьогодення, освітно-просвітницька діяльність в заклад освіти», – зазначив Максим Доценко під час зустрічі.

Так, нещодавно Українським Червоним Хрестом передано ДСНС України 745 комплектів аварійного самозахисту й дезактивації на випадок хімічних, радіологічних та радіаційних загроз, а також 3 000 захисних костюмів. Водночас, у рамках всеукраїнського проекту з підвищення рівня безпеки територіальних громад, передано захисний одяг та пожежні каски, рукавиці, первинні засоби пожежогасіння та оповіщення для забезпечення добровільних пожежних команд у 200 територіальних громад.

Крім того, 8 обласних організацій Українського Червоного Хреста увійшли до територіальних підсистем Єдиної державної системи цивільного захисту. До кінця року ще 2 приєднаються до цієї системи.

Share this post