Український Червоний Хрест спільно з партнерами продовжує підтримувати жителів Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей

Український Червоний Хрест спільно з партнерами продовжує підтримувати жителів Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей

Так, в рамках проєкту, що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу, здійснюється оцінка потреб населення у найвіддаленіших селах, де рівень доступу до соціального обслуговування через повномасштабне вторгнення в Україну залишається вкрай низьким. Ця оцінка дозволяє точно визначити найактуальніші потреби людей і надалі забезпечувати їх ефективне покриття.

У межах проєкту також функціонують пункти соціальної допомоги, де люди можуть корисно провести час, зігрітись у холодну пору року та зарядити свої ґаджети під час блекаутів чи після обстрілів. Український Червоний Хрест спільно з партнерами облаштували ці пункти соціальної допомоги, забезпечивши їх усім необхідним, включно зі спальними місцями, зарядними станціями тощо.

Окрема увага проєкту присвячена психосоціальній підтримці та індивідуальним психологічним консультаціям громадян. Заходи психосоціальної підтримки, спрямовані на зміцнення психологічного стану людей в умовах війни в Україні й регулярно організовуються як для дорослих, так і для дітей у пунктах соціальної допомоги. Одним із ключових нововведень проєкту став спеціально облаштований мобільний пункт психосоціальної підтримки. Це авто, яке виїжджає до найвіддаленіших населених пунктів Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей, в якому кожен за власним бажанням зможе отримати психосоціальне консультування.

Реалізація проєкту здійснюється за підтримки Данського Червоного Хреста та Німецького Червоного Хреста.

Share this post