Розбудова потенціалу залучення спільнот через комплексне навчання 29 тренерів Українського Червоного Хреста

Розбудова потенціалу залучення спільнот через комплексне навчання 29 тренерів Українського Червоного Хреста

З 6 серпня 2024 року Український Червоний Хрест успішно провів інтенсивний 10-ти денний тренінг з підготовки тренерів з питань залучення спільнот та відкритості. Тренінг має на меті створити мережу спеціалістів Українського Червоного Хреста з залучення спільнот та відкритості у 15 регіонах України. 29 учасників отримали навички та знання, необхідні для проведення спеціалізованих навчальних програм з залучення спільнот та відкритості у своїх регіонах. А організації Українського Червоного Хреста отримали підготованих спеціалістів, які будуть підтримувати з впровадження підходу залучення спільнот за місцях.

Тренінг включав інтерактивні заняття, в тому числі лекції, дискусії та вправи на основі сценаріїв, які проводили фасилітатори не тільки з Відділу залучення спільнот та відкритості, але й представники Відділу з питань захисту, ґендеру та інклюзії (ЗГІ), Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФЧХ), та Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ). Учасники брали участь у практичних заняттях та за допомогою рольових ігор та симуляцій, вдосконалювали свої навички фасилітації. Крім того, кожен учасник розробив індивідуальний план дій для впровадження принципів залучення спільнот та відкритості у своїх місцевих спільнотах.

Завдяки фінансовій підтримці цього заходу такими партнерами як Британський Червоний Хрест, Данський Червоний Хрест та Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, відділ залучення спільнот та відкритості продовжує розвивати місцевий потенціал, що є важливим кроком на шляху до побудови стійких спільнот по всій Україні.

Share this post