Підписано меморандум, спрямований на посилення допомоги соціально незахищеним верствам населення Бучанської громади

Підписано меморандум, спрямований на посилення допомоги соціально незахищеним верствам населення Бучанської громади

Сьогодні генеральний директор Українського Червоного Хреста Максим Доценко та міський голова Бучі Анатолій Федорук підписали меморандум, спрямований на посилення допомоги соціально незахищеним верствам населення Бучанської громади, особливо тим, хто постраждав від бойових дій.

Меморандум передбачає спільну роботу з підтримки підприємств критичної інфраструктури Бучанської громади, зокрема щодо енергетичної незалежності, водоочисних систем, а також розвиток і надання соціальних послуг мешканцям громади, зокрема фізичної (реабілітації) та психічної підтримки.

Також в рамках меморандуму, у селищі Бабинці передбачена кардинальна реконструкція системи водопостачання: буріння двох свердловин, встановлення нової водонапірної вежі та будівництво сучасної станції очистки води. Ці заходи забезпечать якісною питною водою понад 3500 жителів селища та два освітні заклади.

«Український Червоний Хрест завжди підтримує людей у громадах під час будь-яких гуманітарних викликів. Для нас важливо, аби населення своєчасно отримувало необхідну допомогу», – зазначив Максим Доценко, генеральний директор Українського Червоного Хреста.

В той же час міський голова Бучі Анатолій Федорук наголосив:

«У співпраці з Українським Червоним Хрестом плануємо збільшити кількість свердловин у Бучі та Ворзелі. Це все — частина комплексної стратегії з модернізації водоканалу. Маємо чітке бачення розвитку, щоб якість води у громаді стала кращою. Спільно з партнерами розглядаємо можливості співпраці і в інших сферах, про які сподіваюся розповісти невдовзі. Вдячний колегам за підтримку Бучанської громади у такому критично важливому для нас напрямку».

Нагадаємо, що з 2022 року Український Червоний Хрест активно співпрацює з Бучанською громадою у відновленні та відбудові закладів охорони здоров’я, шкіл та садочків, а також підтримує населення надаючи різносторонню гуманітарну допомогу.

Share this post