Опубліковано новий посібник щодо захисту емблеми Червоного Хреста в Україні

Опубліковано новий посібник щодо захисту емблеми Червоного Хреста в Україні

Товариством Червоного Хреста України (Українським Червоним Хрестом) опубліковано актуальний «Збірник основних джерел щодо використання та захисту в Україні емблеми Червоного Хреста». Запрошуємо всіх бажаючих переглянути та завантажити книгу в електронному форматі.

Короткий зміст книги про емблему Червоного Хреста

Новий посібник 2024 року містить систематизовану добірку нормативних положень, які регулюють використання відмітних емблем Червоного Хреста, Червоного Півмісяця і Червоного Кристала в Україні. З метою протидії систематичним порушенням правил використання символіки Червоного Хреста, укладачі збірника наводять докладну інформацію про:

  • ⁠Міжнародно-правові джерела щодо використання та захисту відмітних емблем.
  • Законодавство України щодо використання та захисту відмітних емблем.
  • Нормативні джерела міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця щодо використання та захисту відмітних емблем.
  • Відповідальність за незаконне використання символіки Червоного Хреста в нашій країні.

Одним зі статутних завдань Українського Червоного Хреста є діяльність у сфері міжнародного гуманітарного права і захист відмітних емблем Червоного Хреста, Червоного Півмісяця та Червоного Кристала. Якщо ви стали свідком неправомірного використання зазначеної символіки, просимо повідомити про це через онлайн-форму.

 

Share this post